Nibe stöter på hinder i försäljningen av verksamhet i ryssland
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Nibe stöter på hinder i försäljningen av verksamhet i ryssland

Nibe

Värmeteknikbolaget Nibe har stött på hinder i processen att avyttra sin ryska verksamhet. Försäljningen har försenats på grund av fördröjningar i att erhålla nödvändiga tillstånd från Inspektionen för Strategiska Produkter (ISP), enligt uppgift till Dagens industri.

  • Försäljningen av Nibes ryska verksamhet har försenats.
  • Förnyad ansökan om undantag från exportförbudet har skickats in.
  • Nibe har nedskrivit sin ryska verksamhet till noll sedan invasionen av Ukraina.

Förseningar på grund av byråkrati

Enligt Fredrik Erlandsson, tillträdande kommunikationschef på Nibe, har försäljningen av bolagets ryska verksamhet, som omfattar två fabriker, försenats på grund av att tillstånd från ISP har dragit ut på tiden. Avsikten är att kunna avyttra verksamheten till dess personal före halvårsskiftet.

Åtgärder under tiden

Under tiden har Nibe ansökt om ett förnyat undantag från exportförbudet hos Kommerskollegium. Detta är ett sätt att försöka påskynda processen och möjliggöra en smidig avyttring av verksamheten.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ingen ekonomisk påverkan

Nibe har sedan tidigare, i samband med invasionen av Ukraina i början av 2022, skrivit ned värdet på sin ryska verksamhet till noll. Företaget uppbär inga koncernbidrag eller vinst från den ryska verksamheten, vilket innebär att Nibe endast står kvar som formell ägare.

På Börskollen ser vi att detta är en viktig utveckling för Nibe, då det visar på deras ambition att avsluta sina affärsrelationer i Ryssland under rådande omständigheter.

Börskollen om NIBE Industrier

NIBE Industrier är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NIBE B på Large Cap. NIBE Industrier verkar inom sektorn Industri och aktien har 116338 st ägare hos Avanza samt 19468 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nibe Industrier är ett företag inom industrisektorn som specialiserar sig på värmelösningar och energieffektivitet. Företaget är uppdelat i flera affärsområden, där varje dotterbolag har sin egen specialiserade expertis. Deras kundbas är global, med en stor närvaro i Norden, Europa och Nordamerika. Produkterna är främst avsedda för företag och stora institutioner, men de erbjuder även lösningar för privatpersoner. Företagets huvudkontor ligger i Markaryd.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om NIBE Industrier, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NIBE Industrier

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien NIBE Industrier

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt