Nibes aktie möter utmaningar – men "intressant på lång sikt"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Nibes aktie möter utmaningar – men "intressant på lång sikt"

Nibes

Värmeteknikbolaget Nibe har sett sin aktie tappa mer än hälften av sitt värde under det senaste året. Höga lagernivåer hos distributörer har påverkat negativt och 2024 förväntas bli ett mellanår för bolaget. För att återställa marginalerna har ledningen infört kostnadsbesparingar.

  • Nibes aktie har halverats i värde under det senaste året.
  • Höga lager hos distributionsleden påverkar negativt.
  • Kostnadsbesparingar införs för att återställa marginalerna.

Huvudscenario och framtida potential

Enligt Affärsvärlden, som publicerade en analys på torsdagen, finns det på ett par års sikt en potential på 21 procent i Nibes aktie. Trots att aktien steg nästan 8 procent när Q1-rapporten presenterades, har den därefter fallit tillbaka igen. Aktien bedöms nu vara mer intressant än på länge och rekommenderas att hållas under bevakning.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Analys och rekommendation

Affärsvärlden skriver att det troligen kommer att dröja några kvartal innan vinsttillväxten återigen blir positiv. "Aktien är mer intressant än på länge och är värd att ha under bevakning. Troligen dröjer det ett par kvartal till innan vinsttillväxten återigen blir positiv. Vi står vid sidlinjen tills vidare med ett neutralt råd", skriver tidningen i sin slutsats.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att rapportera vidare om eventuella förändringar i Nibes aktiekurs och företagets ekonomiska situation. Håll er uppdaterade för mer insikter och analyser.

Börskollen om NIBE Industrier

NIBE Industrier är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NIBE B på Large Cap. NIBE Industrier verkar inom sektorn Industri och aktien har 116477 st ägare hos Avanza samt 19242 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nibe Industrier är ett industribolag. Bolaget erbjuder diverse tjänster inom värmelösningar och energieffektivisering. Koncernens verksamhet är indelad i ett flertal affärsområden, med vardera dotterbolags specialistkompetens. Kunderna återfinns på global nivå med störst koncentration inom Norden, Europa och Nordamerika. Produkterna riktar sig främst till bolag och större institut men även till privatpersoner. Bolaget har sitt huvudkontor i Markaryd.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om NIBE Industrier, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NIBE Industrier

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien NIBE Industrier

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt