Norska fastighetsjätten Entra planerar stor avyttring
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Norska fastighetsjätten Entra planerar stor avyttring

Norska

Entra, det norska fastighetsbolaget specialiserat på kontorsfastigheter i Oslos mest eftertraktade områden, planerar en massiv avyttring för att hantera sin höga skuldsättning, enligt en analys från Affärsvärlden. Trots den höga belåningen ses Entra som ett attraktivt köp, givet dess kvalitativa fastighetsbestånd och den nuvarande bristen på kontorslokaler i Oslo.

  • Entra planerar en stor avyttring för att minska sin höga skuldsättning.
  • Bristen på kontorslokaler i Oslo och det låga planläggandet av ny mark för byggnation gör Entrar attraktivt.

Entra äger ett stort antal högkvalitativa kontorsfastigheter, främst belägna i Oslos mest attraktiva områden. Företagets skuldsättning kan tyckas vara något hög, men det är en fråga som snart kommer att hanteras delvis genom en betydande avyttring, rapporterar Affärsvärlden.

Entra: En attraktiv investering trots hög belåning

Affärsvärlden bedömer att Entra har ett högkvalitativt fastighetsbestånd i attraktiva lägen i Oslo. Dessutom är det en brist på kontorslokaler i staden, och det finns inte mycket mark planerad för nybyggnation. Dessa faktorer, tillsammans med bolagets relativt låga värdering jämfört med liknande bolag i Sverige, gör Entra till en attraktiv investering.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Belåning: En hanterbar risk

"Bolagets belåning är förhållandevis hög vilket kan vara en risk framåt. Samtidigt ska bolaget klara samtliga obligationsförfall de närmsta åren med likviden från avyttringen. Vi bedömer riskerna kopplade till balansräkningen som hanterbara. Entra framstår som en köpvärd fastighetsaktie", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Om Entra

Entra är ett bolag från Norge och listat på Oslo Bors. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 749st ägare hos Avanza samt 1888st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Entra är ett fastighetsbolag. Bolaget utvecklar, äger och förvaltar bostäder i norska städer, främst Oslo, Bergen, Stavanger och Trondheim. Fokus återfinns inom utveckling av miljövänliga byggnader och lokaler. Fastigheterna hyrs huvudsakligen ut, alternativt arbetar bolaget med aktiv portföljförvaltning, innefattande köp och försäljning av fastigheter. Bolaget etablerades 2000 som en spin-off från Statsbygg och har huvudkontor i Oslo.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Entra

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Entra

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt