Norska teknikkonsulten siktar på börsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Norska teknikkonsulten siktar på börsen

Norska

Den norska teknikkonsulten Norconsult, ofta jämförd med Sweco men med lägre värdering, förbereder för notering på Oslobörsen den 10 november. Aktier för 2 miljarder kronor kommer att vara tillgängliga för teckning, inklusive för svenska investerare. Norconsult är unikt i sitt slag, då ingen ägare äger mer än 1 procent av aktierna.

Norconsult har tidigare haft en positiv utveckling av intäkter och resultat från 2018 till 2022. Företaget anses vara ett kvalitetsbolag med stor förvärvskapacitet, och säljs nu ut till en låg värdering baserat på både nuvarande och normaliserade vinster.

Varför avvakta med att köpa aktier

Men Affärsvärlden varnar för att teckningskursen är komplex då den hamnar i intervallet 19 till 23 norska kronor per aktie, och att bolaget nu kanske står inför en period av vinstminskning. Dessutom finns det osäkerhet kring hur anställda kommer att agera när aktieägandet inte längre är kopplat till anställningen. Därför rekommenderar Affärsvärlden att investerare avvaktar innan de överväger att köpa aktien.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En potentiell investering med risker

Sammanfattningsvis, trots Norconsults starka intäkts- och resultatutveckling och dess låga värdering, finns det vissa riskfaktorer som potentiella aktieägare bör beakta. Affärsvärldens råd är att avvakta och se hur dessa risker utvecklas innan man överväger att köpa aktien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sweco

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Sweco

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt