Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Norska

Norska teknikkonsulten siktar på börsen

Den norska teknikkonsulten Norconsult, ofta jämförd med Sweco men med lägre värdering, förbereder för notering på Oslobörsen den 10 november. Aktier för 2 miljarder kronor kommer att vara tillgängliga för teckning, inklusive för svenska investerare. Norconsult är unikt i sitt slag, då ingen ägare äger mer än 1 procent av aktierna.

Norconsult har tidigare haft en positiv utveckling av intäkter och resultat från 2018 till 2022. Företaget anses vara ett kvalitetsbolag med stor förvärvskapacitet, och säljs nu ut till en låg värdering baserat på både nuvarande och normaliserade vinster.

Varför avvakta med att köpa aktier

Men Affärsvärlden varnar för att teckningskursen är komplex då den hamnar i intervallet 19 till 23 norska kronor per aktie, och att bolaget nu kanske står inför en period av vinstminskning. Dessutom finns det osäkerhet kring hur anställda kommer att agera när aktieägandet inte längre är kopplat till anställningen. Därför rekommenderar Affärsvärlden att investerare avvaktar innan de överväger att köpa aktien.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En potentiell investering med risker

Sammanfattningsvis, trots Norconsults starka intäkts- och resultatutveckling och dess låga värdering, finns det vissa riskfaktorer som potentiella aktieägare bör beakta. Affärsvärldens råd är att avvakta och se hur dessa risker utvecklas innan man överväger att köpa aktien.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Sweco

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sweco

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.