Sweco B (SWEC B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Sweco B aktie

SWEC B  

Sweco är ett konsultbolag. Bolag innehar störst specialisering inom sektorerna teknik, miljö och arkitektur. Tjänsterna som erbjuds innefattar huvudsakligen ritning av byggnadsprojekt, projektering, stålkonstruktioner, banteknik, samt diverse installationstjänster som brand- och riskteknik, elsystem och ljusdesign. Bolaget innehar verksamhet på global nivå med störst verksamhet inom Norden och Baltikum. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Sweco B tillhör sektorn Industri och branschen Affärskonsulter. Bolaget har ett börsvärde på 53 827 MSEK, en omsättning på 21 228 MSEK och med ett resultat på 1 252 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Sweco B

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Sweco B (SWEC B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Sweco B aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern SWEC B. Aktien har ett P/E-tal på 43 och P/S-tal på 2.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Sweco B utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Sweco B senaste utdelning är 2.2 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.5% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Sweco B Avanza – se aktiekurs idag

Se Sweco B senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Sweco B – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Sweco B.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Sweco B.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Sweco B

Sweco B

TickerSWEC B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschAffärskonsulter
Börsvärde53 827 MSEK
Omsättning21 228 MSEK
Vinst1 252 MSEK
P/E43
P/S2.6
Utdelning2.2 SEK
Direktavkastning1.5%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Sweco B

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Sweco B? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter