Northvolt skrotar plan på fabrik i Borlänge
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Northvolt skrotar plan på fabrik i Borlänge

Northvolt

Batteritillverkaren Northvolt backar nu från planerna att bygga en fabrik i Borlänge. Därmed går omkring 1 000 planerade jobb upp i rök och i stället kommer man avyttra marken i Kvarnsveden, skriver Dagens industri.

Batteritillverkaren Northvolt backar nu från planerna att bygga en fabrik i Borlänge. Därmed går omkring 1 000 planerade jobb upp i rök och i stället kommer man avyttra marken i Kvarnsveden, skriver Dagens industri.

– Det är för tidigt att vara besviken. Företaget har fortfarande alla möjligheter att agera på det sätt som krävs för att ta ansvar för situationen, om man inte klarar att stå vid sina tidigare löften, säger kommunstyrelsens ordförande Erik Nises (S) till tidningen.

Northvolt utför just nu en storskalig expansion i Sverige, Tyskland och Kanada, skriver bolaget i ett skriftligt uttalande till TT.

"Samtidigt genomförs en strategisk översyn angående Kvarnsveden, och vi har en diskussion med flertalet aktörer inklusive kommunen om sitens (fabrikens placering, reds. anm.) framtid. Den diskussionen pågår dock fortfarande, så vi kommer återkomma med fler kommentarer när ett beslut har fattats", lyder uttalandet.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Northvolt

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Northvolt

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt