Northvolts tidigare ordförande kvar som senior rådgivare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Northvolts tidigare ordförande kvar som senior rådgivare

Northvolts

Jim Hagemann Snabe, tidigare ordförande för svenska batteritillverkaren Northvolt, kommer att fortsätta inom företaget som senior rådgivare. Detta framgår av uppgifter som Affärsvärlden har tagit del av.

  • Jim Hagemann Snabe stannar kvar som rådgivare trots att han lämnat ordförandeposten.
  • Tom Johnstone, som ersatt Snabe under sjukskrivningen, kan få retroaktivt arvode.
  • Beslut från årsstämman den 13 juni kring Johnstones arvode är ännu oklart.

Den svenska batteritillverkaren Northvolts tidigare ordförande Jim Hagemann Snabe kommer att fortsätta sitt engagemang i företaget, men nu i rollen som senior rådgivare. Enligt Affärsvärlden har dessa uppgifter framkommit genom information som delgivits investerare.

Snabe kvar som rådgivare

Det är sedan tidigare känt att Hagemann Snabe lämnar sin post som ordförande för Northvolt. Trots detta kommer den tidigare ordföranden att fortsätta bidra till företagets utveckling genom att agera som senior rådgivare. Han har varit sjukskriven sedan januari, och under denna period har Tom Johnstone fungerat som hans ersättare.

Retroaktivt arvode till Johnstone

Northvolts styrelse har föreslagit att Tom Johnstone ska erhålla ett arvode retroaktivt för den period han har tjänstgjort som ersättare för Hagemann Snabe. Hur aktieägarna beslutade i denna fråga under årsstämman den 13 juni framgår dock inte av de dokument som Affärsvärlden har tagit del av.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen inom Northvolt och rapportera om eventuella nya beslut eller förändringar i företagsledningen som kan påverka dess framtida strategi och verksamhet.

Börskollen om Northvolt

Northvolt AB är ett svenskt företag som håller på att uppföra en fabrik i Skellefteå för att tillverka litiumjonbatterier, både för elbilar och för energilagring. Bolaget grundades 2015 av Peter Carlsson och hette då SGF Energy.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Northvolt, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Northvolt

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Northvolt

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt