Nu vänder det för bildelskedjan– Afv ser 50 procent uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nu vänder det för bildelskedjan– Afv ser 50 procent uppsida

Nu

Bildelskedjan Meko har i likhet med många andra företag tampats med höjda inköpskostnader och integrationen i Finland har varit dyr. Nu pågår dock breda åtgärder för att vända trenden. Affärsvärlden ser en potential på 54 procent i aktien på sikt.

  • Meko har problem med höjda inköpskostnader och integrationen i Finland har varit kostsam.
  • Breda åtgärder pågår för att förbättra situationen.
  • Affärsvärlden ser en potential på 54 procent i aktien på sikt.

Bildelskedjan Meko har haft svårt att hålla jämna steg med de stigande inköpspriserna. Parallellt har de haft kostnader för integrationsarbetet i Finland. Detta har satt press på företaget, men nu pågår det åtgärder för att kunna vända denna negativa trend.

Förbättringar på gång

Enligt Affärsvärldens analys ser de en potential på 54 procent i aktien inom ett par år. Tidningen tror att förutsättningarna är goda för att lönsamheten kommer att förbättras under det kommande året, från dagens pressade nivåer.

Vi på Börskollen ser framåt och håller ett öga på utvecklingen för Meko under de kommande månaderna. Det är intressant att se hur de breda åtgärderna kommer att påverka företagets lönsamhet och aktiens värde.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens slutsats

Affärsvärlden avslutar sin analys med att råda till köp. De tror att aktien kommer att få ett lyft när lönsamheten förbättras, vilket de tror kommer att hända under det kommande året.

Börskollen om MEKO

MEKO är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern MEKO på Mid Cap. MEKO verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 5255 st ägare hos Avanza samt 1521 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Mekonomen är en bilhandelskedja. Bolaget erbjuder ett brett utbud av reservdelar och tillbehör till bilar, från däck och fälg, bromsskivor, takboxar, till rengöringsprodukter och övriga motorkomponenter. Försäljning sker via bolagets fysiska butiker samt via E-handeln. Störst verksamhet innehas inom den nordiska marknaden, med både företagskunder samt privata aktörer som kunder. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om MEKO, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om MEKO

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien MEKO

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt