Ny strategi och AI-omställning skapar osäkerhet kring Mindark
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Ny strategi och AI-omställning skapar osäkerhet kring Mindark

Ny

Datorspelsbolaget Mindark genomgår stora förändringar under sin nya styrelse. Med ett aggressivare redovisningssätt och omfattande personalnedskärningar är framtiden för bolaget osäker. Affärsvärlden analyserar situationen och uttrycker tveksamhet kring aktiens potential.

  • Ny styrelse implementerar aggressiv redovisning
  • 40 procent av personalen ersatt med AI
  • Osäkerhet kring bolagets framtida strategi

En ny styrelse har tagit över rodret för datorspelsbolaget Mindark och genomför omfattande förändringar. En av de mest uppseendeväckande åtgärderna är att 40 procent av bolagets personal har ersatts med artificiell intelligens. Samtidigt pågår ett byte av spelmotor, vilket ytterligare komplicerar situationen.

Personal och ledning förändras

Förutom AI-omställningen har flera mångåriga nyckelpersoner fått lämna bolaget. Detta inkluderar även den tidigare VD:n som nyligen avgick. Dessa förändringar skapar en stor osäkerhet kring bolagets interna stabilitet och framtida riktning.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens analys

I en analys publicerad på fredagen uttrycker Affärsvärlden starka tvivel kring den nya styrelsens strategi. Tidningen beskriver att det finns många obesvarade frågor kring de omfattande nedskärningarna och det nya, mer aggressiva redovisningssättet. "Magkänslan kring detta är inte vidare bra, och för vår del är det svårt att vara positiva till aktien med så omfattande frågetecken. Vi är neutrala till Mindark", skriver tidningen i sin slutsats.

På Börskollen kommer vi att fortsätta bevaka utvecklingen kring Mindark och hålla våra läsare uppdaterade om eventuella förändringar och framsteg. Den pågående omstruktureringen kan komma att påverka bolagets framtid på olika sätt, och vi ser fram emot att se hur detta utvecklas.

Börskollen om MindArk

MindArk är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern MNDRK på Spotlight. MindArk verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 563 st ägare hos Avanza samt 85 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

MindArk PE är ett teknikföretag som specialiserar sig på spelindustrin. För närvarande har företaget en samling spel som fokuserar på MMORPG (massively multiplayer online role-playing game). Den huvudsakliga produkten de utvecklar och hanterar är datorspelet Entropia Universe. Deras största verksamhet bedrivs i Sverige. Företaget startades 1999 och deras huvudkontor ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om MindArk, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om MindArk

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien MindArk

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt