Ny "street high" för aktiefavoriten – stor potential i onoterade innehaven
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Ny "street high" för aktiefavoriten – stor potential i onoterade innehaven

Ny

Kepler Cheuvreux har uppgraderat sin riktkurs för Investors aktie tack vare lovande utsikter i deras onoterade portfölj. Analyshuset anser att aktien inte bör handlas till rabatt och betonar stark tillväxt i Patricia Industries.

  • Riktkursen höjs från 297 till 336 kronor.
  • Patricia Industries förväntas ha en tillväxt på över 10 procent.
  • Aktien rekommenderas inte handlas till rabatt.

Uppgraderad riktkurs och köpråd

Kepler Cheuvreux har höjt sin riktkurs för Wallenbergs maktbolag Investor från 297 till 336 kronor, samtidigt som de upprepar sitt köpråd. Den nya riktkursen är den högsta bland de etablerade analyshusen, en så kallad "street high", enligt en sammanställning från Bloomberg, skriver Dagens Industri.

Starka tillväxtmöjligheter i Patricia Industries

Riktkursen uppgraderas efter en fördjupad analys av Patricia Industries, som består av Investors onoterade innehav. Dessa bolag, som utgör ungefär 25 procent av Investors substansvärde, verkar på marknader med en stabil till stark tillväxt, enligt Kepler Cheuvreux. Många av dessa företag har dessutom planer på tilläggsförvärv.

Analytikern Johan Sjöberg skriver att ”med få undantag består portföljen av marknadsledande företag som ökar vinsten per aktie och uppnår en avkastning som ligger över jämförbara bolag”. Han förväntar sig att Patricia Industries kommer att rapportera en försäljnings- och ebita-resultattillväxt på mer än 10 procent under de kommande åren.

Värderingar och marknadsbedömningar

Kepler Cheuvreux har använt två olika värderingsmetoder för att bedöma Patricia Industries. Enligt den ena metoden, där bolagen värderas som en enhet, uppskattas Patricia Industries vara värd 289 miljarder kronor. En summerande värdering där varje innehav värderas separat summeras till 272 miljarder kronor.

Analytikern betonar även de välkända kvaliteterna i Investors noterade portfölj. ”Givet det unika med detta innehav i kombination med Investors starka historik anser vi att aktien inte bör handlas med någon rabatt (i dag 18 procent),” skriver Sjöberg.

Avslutningsvis menar Dagens Industri att av de tolv analytiker som bevakar Investor rekommenderar sex köp, fyra behåll och två sälj. Den genomsnittliga riktkursen ligger på 289 kronor.

Vi på Börskollen fortsätter att bevaka nyheter som rör Investor och deras portföljbolag.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Investor

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Investor

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt