Nya analyser på Sandvik inför rapportsläpp – det här kan vi vänta oss
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Nya analyser på Sandvik inför rapportsläpp – det här kan vi vänta oss

Nya

Handelsbanken och Kepler Cheuvreux har på morgonen delat med sig av uppdaterade analyser gällande verkstadsbolaget Sandvik, som släpper sin rapport den 22 april. Handelsbanken justerar sin korta rekommendation till behåll, medan Kepler Cheuvreux höjer sin riktkurs till 280 kronor.

  • Handelsbanken sänker sin korta rekommendation för Sandvik till behåll, men upprepar sin långsiktiga rekommendation på outperform.
  • Kepler Cheuvreux höjer sin riktkurs för Sandvik till 280 kronor och upprepar sin köp-rekommendation.

Handelsbankens analys

Handelsbanken förutspår att vi nära en vändning för den kortcykliska verksamheten inom Sandvik och att högre metallpriser kommer att ge stöd till gruvverksamheten. Detta, tillsammans med vissa valutaeffekter, har lett till att banken ökat sina resultatprognoser (EBITA) för 2024-25 med 3-4 procent. Banken förväntar sig en stabil organisk försäljning på årsbasis och en justerad rörelsemarginal som minskar med 0,6 procentenheter till 19,2 procent.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Kepler Cheuvreuxs analys

Kepler Cheuvreux menar att fokus kommer att ligga på orderintag, marginaler och utsikterna för affärsområdet SMM (Sandvik Manufacturing and Machining Solutions). Riktkursen höjs till 280 kronor och köprekommendationen upprepas. Kepler har även gjort uppjusteringar av sina estimat med anledning av förbättrade utsikter och SEK.

Vi på Börskollen noterar att Sandviks aktie stigit nästan 1,2 procent till 245,2 kronor på Stockholmsbörsen.

Börskollen om Sandvik

Sandvik är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SAND på Large Cap. Sandvik verkar inom sektorn Industri och aktien har 47270 st ägare hos Avanza samt 11040 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Sandvik är en global industrikoncern. Bolaget är specialiserade inom utveckling, tillverkning och vidare marknadsföring av produkter för metallbearbetning, maskiner och verktyg för bergavverkning, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Bolaget grundades ursprungligen 1862 och är idag verksamma på global nivå. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Sandvik, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sandvik

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt