Nya fartkameran som kan ta flera bilar samtidigt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nya fartkameran som kan ta flera bilar samtidigt

Nya

En ny superkamera, Argus 4, kommer att börja användas av Trafikverket under 2024 för att bekämpa fortkörning. Kameran är kapabel att mäta hastigheten på fordon på flerfiliga vägar och i stadsområden. Satsningen är en del av Trafikverkets projekt att byta ut alla sina fartkameror och förbättra trafiksäkerheten i landet.

  • Argus 4 är en ny fartkamera som kan mäta hastigheten på fordon i flera filer samtidigt och inom stadsområden.
  • Kameran kommer att börja användas av Trafikverket under 2024 som en del av ett projekt att uppgradera alla fartkameror i landet.
  • Även om fler fortkörare kommer att fångas av de nya kamerorna, är det inte säkert att fler kommer att bötfällas på grund av polisens begränsade utredningsresurser.

En modernare och effektivare fartkamera

Sverige har idag cirka 2400 fartkameror och under 2024 kommer ett stort projekt att starta för att byta ut alla dessa kameror till den modernare varianten Argus 4. Den nya kameran kommer att kunna sättas upp inne i städer och på flerfiliga vägar, vilket tidigare varit en utmaning för de befintliga kamerorna.

Detta rapporterar Carup om.

Uppgraderingen av fartkameror

Trafikverket investerar totalt 850 miljoner kronor för att uppgradera systemet med start nästa år. De nya kamerorna levereras av Sensys Gatso Sweden i Jönköping, och inom sex år ska alla kameraskåp vara uppgraderade.

Kameraskåpen kommer även att få flera andra uppgraderingar, som förbättrat inbrottsskydd och möjligheten att gömma kameran ovanpå portaler istället för att placera dem vid sidan av vägen.

Enligt Eva Lundberg på Trafikverket, kommer de nya kamerorna i huvudsak att användas på samma sätt som de befintliga kamerorna, men de kommer att kunna användas i fler vägmiljöer. Trots att fler fortkörare kommer att fångas av de nya kamerorna, betyder det inte nödvändigtvis att fler kommer att bötfällas på grund av polisens begränsade utredningsresurser. Målet med projektet är att förbättra hastighetsefterlevnaden på vägarna.

Mer om den nya kameran

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sensys Gatso

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sensys Gatso

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt