Ogunsen utfärdar vinstvarning för andra kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Ogunsen utfärdar vinstvarning för andra kvartalet

Ogunsen

Bemannings- och rekryteringsbolaget Ogunsen har utfärdat en vinstvarning för det andra kvartalet. Bolaget rapporterar en minskning av intäkterna med 7 procent och en nedgång av rörelsevinsten med nästan 40 procent. Affärsvärlden kommenterar situationen och förblir neutrala i sin rekommendation.

  • Ogunsens intäkter minskar med 7 procent
  • Rörelsevinsten sjunker med nästan 40 procent
  • Den definitiva Q2-rapporten presenteras den 23 augusti

Betydande nedgång i intäkter och vinst

Ogunsen, ett företag inom bemannings- och rekryteringsbranschen, har utfärdat en vinstvarning för det andra kvartalet. Enligt en kommentar från Affärsvärlden har bolaget sett en betydande minskning i både intäkter och rörelsevinst. Intäkterna har fallit med 7 procent medan rörelsevinsten har minskat med nästan 40 procent.

Utmanande marknadsförhållanden

Den rådande marknadssituationen för bemannings- och rekryteringsföretag är för närvarande mycket utmanande. Ogunsens vinstvarning innehåller sparsam information om de bakomliggande orsakerna till nedgången. Den definitiva rapporten för det andra kvartalet kommer att släppas den 23 augusti, vilket kan ge en tydligare bild av situationen.

Affärsvärlden förblir neutrala

I sin slutsats skriver Affärsvärlden att de behåller en neutral ståndpunkt och avvaktar med att ge några specifika rekommendationer. "Vi står fortsatt vid sidlinjen med ett neutralt råd", konstaterar de. Detta indikerar att de ser osäkerheter i marknaden och bolagets framtida utveckling.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen inom bemannings- och rekryteringsbranschen och kommer att fortsätta rapportera om viktiga händelser och analyser.

Börskollen om Ogunsen

Ogunsen är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern OGUN B på First North. Ogunsen verkar inom sektorn Industri och aktien har 5538 st ägare hos Avanza samt 638 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Ogunsen är ett företag inom bemanningsbranschen. För närvarande är de specialiserade på att hyra ut personal till bank- och finansbranschen. Företagets huvudsakliga verksamhet inkluderar personaluthyrning, rekrytering och karriärrådgivning vid omstruktureringar inom större företag. Deras verksamhet är mest omfattande i de större svenska städerna. Ogunsen grundades 1993 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Ogunsen, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ogunsen

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ogunsen

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt