Ökad konkurrens för Tesla när utmanaren lanserar lågpriselbil
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Ökad konkurrens för Tesla när utmanaren lanserar lågpriselbil

Ökad

Konkurrensen ökar för Tesla när kinesiska Nio lanserar sin nya lågpriselbil Onvo L60. Med ett attraktivt pris och lång räckvidd hoppas Nio att deras nya modell ska bli en stark utmanare på marknaden. Samtidigt hårdnar priskriget på elbilar i Kina med flera nya aktörer som Xiaomi och Geelys Zeekr.

  • Nio lanserar lågpriselbilen Onvo L60 för att konkurrera med Tesla Model Y.
  • Onvo L60 erbjuder en räckvidd på upp till 100 mil i den dyraste versionen.
  • Elbilskonkurrensen i Kina intensifieras med flera nya aktörer.

Nio lanserar Onvo L60

Den kinesiska elbilstillverkaren Nio har haft det kämpigt med sina dyrare modeller och drabbats av stora förluster. Nu hoppas företaget kunna vända trenden med lanseringen av sitt nya lågprismärke Onvo. Den första modellen, Onvo L60, har nyligen presenterats i Kina med förhoppning om att vara en stark utmanare till Tesla Model Y.

Lägre prisbild

Onvo L60 har ett startpris på 330 000 kronor, vilket är cirka 45 000 kronor mindre än Tesla Model Y i Kina. Den billigaste varianten har ett batteri på 60 kWh som ger en räckvidd på 55 mil enligt CLTC-normen. För de som söker ännu längre räckvidd kommer en dyrare version med 150 kWh batteri som ska klara upp till 100 mil, men priset och tillgängligheten för denna modell är ännu inte angivna, skriver bland annat Carup.

Hårdare konkurrens på elbilsmarknaden

Förutom Nios nya satsning intensifieras konkurrensen på elbilsmarknaden i Kina med flera nya aktörer. Xiaomi har nyligen lanserat en elbil som redan fått över 100 000 ordrar. Geelys nya märke Zeekr satsar också på att lansera flera nya modeller med attraktiva priser, inklusive den nya 007. Andra aktörer som BYD och europeiska märken kämpar också om marknadsandelar i Kina, rapporterar Carup.

Vi på Börskollen fortsätter att hålla koll på elbilsmarknaden i Kina som hårdnar med fler aktörer och ett större utbud som pressar priserna och driver innovationen framåt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt