Öldrickandet i USA på lägsta nivån på en generation
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Öldrickandet i USA på lägsta nivån på en generation

Öldrickandet

År 2023 registrerade USA:s ölindustri den lägsta konsumtionen på en generation, enligt branschgruppen Beer Marketer’s Insights. Ledande för nedgången var Anheuser Busch, producenten av Bud Light. Företaget drabbades dels av en bojkott men även en långsiktig nedgång för inhemska premiummärken.

  • För första gången sedan 1999 förväntas ölleveranserna i USA hamna under 200 miljoner fat.
  • Anheuser Busch, ägt av det globala konglomeratet AB InBev, ledde nedgången med en minskning både i försäljningen av Bud Light och Hard Seltzer.
  • Ölindustrin står nu inför konkurrens från nya alkoholprodukter, många från icke-traditionella producenter.

Bud Light leder nedgången

David Steinman, vice VD och verkställande redaktör på BMI, beskrev 2023 som ett "tufft år för öl". Trots uppmärksamheten runt bojkotten mot Anheuser Busch och Bud Light, förklarar det inte varför den totala konsumtionen fortfarande minskade.

Istället låg Anheuser Busch i framkant av den långsiktiga nedgången för så kallade inhemska premiummärken, som inkluderar Bud Light och konkurrenterna Miller Light och Coors Light.

Detta rapporterar CNBC om.

Konkurrens från andra produktkategorier

Ölindustrin står nu inför konkurrens från en flodvåg av nya alkoholprodukter, många från icke-traditionella producenter, sa Lester Jones, vice VD för analys och chefsanalytiker vid National Beer Wholesalers Association.

"Till exempel har några av världens största läsk- och energidrycksföretag introducerat sockerfyllda alkoholdrycker på marknaden, alla tävlar om samma konsumenter som gillar traditionella malt- och humlebaserade produkter", sa han.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Anheuser Busch Inbev

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.