Oljepriset stiget på oroligheterna i Röda Havet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Oljepriset stiget på oroligheterna i Röda Havet

Oljepriset

Oljepriserna har skjutit i höjden efter Irans beslut att sända ett krigsfartyg till det spända Röda Havet. Priset på Brentolja steg med 1,8 procent, medan WTI-oljan ökade med över 2 procent. Samtidigt var prisförändringarna för basmetaller mindre, men överlag uppåtgående.

  • Oljepriserna steg på tisdagen efter att Iran sänt ett krigsfartyg till Röda Havet, där situationen under en tid varit spänd.
  • Brentoljan handlades upp 1,8 procent till 78,44 dollar fatet medan WTI-oljan samtidigt lyfte drygt 2 procent till nära 73 dollar.
  • Prisförändringarna för basmetaller var mindre, men överlag uppåtgående.

Tisdagens ökning av oljepriserna skedde efter att Iran meddelade att de skickat krigsfartyget Alborz till Röda Havet. Detta är en region som under en tid varit fylld av spänningar då fraktfartyg ibland har attackerats av Jemens huthirebeller.

Amerikanska flottan reagerar på nödanrop

Detta drag av Iran kommer efter att USA förstört tre fartyg med Houthirebeller ombord, och enligt AP dödat tio av de Iranstödda rebellerna. Den amerikanska flottan agerade på ett nödanrop från fartyget Maersk Hangzhou som befann sig under beskjutning av huthirebeller, enligt ett uttalande från USA.

Detta rapporterar Privata Affärer om.

Mer riskpremie för Brentolja

Enligt Bernsteins energianalytiker Neil Beveridge kommer varje eskalering av konflikten i denna region "garanterat att addera mer riskpremie för Brent". Under tisdagen var prisrörelserna för basmetaller mindre, men tendensen var i huvudsak uppåtriktad.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om A.P. Moller Maersk

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien A.P. Moller Maersk

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.