Optimism hos Danske Bank efter starka jobbsiffror i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Optimism hos Danske Bank efter starka jobbsiffror i USA

Optimism

Danske Bank ser positivt på det faktum att den senaste amerikanska jobbrapporten överträffade förväntningarna. Trots en initial nedgång på börserna, anser banken att en stark arbetsmarknad är gynnsam för både konjunkturen och börsen.

  • Starka jobbsiffror ses som positiva för marknaden
  • Övervikt i europeiska aktier behålls
  • USA:s rekommendation sänks till neutral

Danske Bank har i sitt senaste veckobrev kommenterat den amerikanska jobbrapporten som publicerades i fredags. Trots att börserna reagerade negativt på nyheten, betonar banken att en stark arbetsmarknad i USA är positivt för den långsiktiga ekonomiska utvecklingen. Detta anses vara en förutsättning för att undvika en recession och en större börsnedgång. Banken skriver, "Vi ser därför fredagens siffror som positiva och stöttande för marknaden."

Övervikt i aktier behålls

Banken har valt att behålla sin övervikt i aktier, då de förväntar sig att starka arbetsmarknader både i USA och Europa kommer att fortsätta stödja ekonomin. I synnerhet har rekommendationen för europeiska aktier nyligen höjts till övervikt. Danske Bank framhåller att tecken på en förbättrad industrikonjunktur sannolikt kommer att gynna cykliska marknader som den europeiska.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Förändrade rekommendationer

Danske Bank noterar att makrodata i Europa har visat positiva överraskningar den senaste tiden, vilket brukar ge stöd åt börsen. Dessutom ser banken tecken på att vinstrecessionen i europeiska bolag är över, med förväntningar om vinstökningar under andra halvåret.

Å andra sidan har banken sänkt sin rekommendation för USA från övervikt till neutral. Vi på Börskollen kommer att fortsätta bevaka dessa förändringar och hur de påverkar marknaderna framöver.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Danske Bank

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Danske Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt