Paradigm Capital lägger fram budpliktsbud på Jetpak
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Paradigm Capital lägger fram budpliktsbud på Jetpak

Paradigm

Paradigm Capital har återigen passerat budpliktsgränsen i logistikbolaget Jetpak och har nu lagt fram ett budpliktsbud. Budet, som läggs genom ägarbolaget Pak Logistik, är på 93,32 kronor per aktie kontant. Affärsvärlden rekommenderar att inte acceptera budet.

  • Paradigm Capital ökar sitt innehav i Jetpak och presenterar budpliktsbud.
  • Budet är 93,32 kronor per aktie kontant.
  • Affärsvärlden rekommenderar att inte acceptera budet.

Återigen passerad budpliktsgräns

I januari passerade Paradigm Capital budpliktsgränsen i Jetpak men minskade då sitt innehav igen. Nu har Paradigm återigen ökat sitt innehav och presenterat ett budpliktsbud genom sitt ägarbolag Pak Logistik. Budet är på 93,32 kronor per aktie kontant, enligt en kommentar från Affärsvärldens uppköpsguide på tisdagen.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens syn på budet

Affärsvärlden har sedan januari i år haft ett köpråd på Jetpak, och aktien har sedan dess stigit med cirka 11 procent. I sin senaste analys sätter tidningen ett riktvärde på 104 kronor per aktie. Affärsvärlden rekommenderar att inte acceptera budet från Paradigm Capital, då det är lägre än deras riktvärde.

"Affärsvärldens rekommendation blir att inte acceptera budet från Paradigm. Då det är en bit lägre än vårt riktvärde samtidigt som Jetpak borde ha goda möjligheter att på sikt fortsätta konsolidera marknaden och generera aktieägarvärde," skriver tidningen i sin slutsats.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att fortsätta rapportera om eventuella förändringar och analyser kring Jetpak och Paradigm Capitals budpliktsbud.

Börskollen om Jetpak

Jetpak är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern JETPAK på First North. Jetpak verkar inom sektorn Industri och aktien har 721 st ägare hos Avanza samt 161 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Jetpak Top Holding opererar inom transportsektorn. Företaget fokuserar på att erbjuda transport- och logistiklösningar, med en särskild expertis inom flygfrakt för långa avstånd. Deras kundbas består främst av företag från olika industrier, men de tjänar även privata kunder. Den största delen av deras verksamhet är koncentrerad till Norden, och deras huvudkontor ligger i Solna.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Jetpak, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Jetpak

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Jetpak

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt