Paradigm höjer budet på Jetpak
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Paradigm höjer budet på Jetpak

Paradigm

Paradigm Capital har höjt sitt bud på logistikbolaget Jetpak till 98 kronor per aktie, vilket är en ökning jämfört med det tidigare budpliktsbudet på 93,32 kronor. Affärsvärlden kommenterar att det nya budet är fem procent högre och att Paradigm verkar målmedvetna om att slutföra affären.

  • Paradigm Capital höjer budet på Jetpak till 98 kronor per aktie.
  • Det nya budet är fem procent högre än det tidigare budpliktsbudet.
  • Affärsvärlden rekommenderar att sälja aktierna över börs istället för att acceptera budet.

Paradigm Capital lade i början av juni ett budpliktsbud på logistikbolaget Jetpak, uppgående till 93,32 kronor per aktie. Idag, den 20 juni, lägger Paradigm genom ett nytt konsortium ett traditionellt uppköpsbud som är värt 98 kronor per aktie. Detta rapporterar Affärsvärldens uppköpsguide i en kommentar.

Ökat bud visar på starkt intresse

Det nya budet från Paradigm Capital representerar en ökning på fem procent jämfört med det tidigare budpliktsbudet. Enligt Affärsvärlden är detta ett tecken på att Paradigm är angelägna om att få in aktierna och därmed kunna avnotera Jetpak från börsen. Affärsvärlden rekommenderade tidigare att inte acceptera budpliktsbudet på 93,32 kronor.

Affärsvärlden ändrar sin rekommendation

Affärsvärlden har nu uppdaterat sin rekommendation och föreslår att investerare säljer sina Jetpak-aktier över börsen istället för att invänta och acceptera Paradigms nya bud. "I och med att Jetpak-aktien nu handlas över budnivån så är det troligen bättre att sälja över börs än att invänta och acceptera Paradigms bud. Vi sänker köprådet till neutral även om det sker med viss bitter eftersmak. Avkastningen blev cirka 19 procent sedan köprådet i januari 2024", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

För ytterligare information och analys, besök gärna Affärsvärlden.

Vi på Börskollen anser att utvecklingen kring Jetpak är intressant och vi kommer fortsätta bevaka situationen noggrant för att ge er de senaste uppdateringarna.

Börskollen om Jetpak

Jetpak är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern JETPAK på First North. Jetpak verkar inom sektorn Industri och aktien har 715 st ägare hos Avanza samt 157 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Jetpak Top Holding opererar inom transportsektorn. Företaget fokuserar på att erbjuda transport- och logistiklösningar, med en särskild expertis inom flygfrakt för långa avstånd. Deras kundbas består främst av företag från olika industrier, men de tjänar även privata kunder. Den största delen av deras verksamhet är koncentrerad till Norden, och deras huvudkontor ligger i Solna.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Jetpak, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Jetpak

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Jetpak

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt