Paradox ställer in lansering – så mycket påverkas resultatet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Paradox ställer in lansering – så mycket påverkas resultatet

Paradox

Paradox Interactive har beslutat att ställa in lanseringen av sitt kommande spel Life by You. Detta innebär en nedskrivning av kapitaliserade utvecklingskostnader på 208 miljoner kronor som kommer att belasta företagets resultat för andra kvartalet. Beslutet är ett resultat av att spelet inte mötte bolagets kvalitetskrav.

  • Paradox ställer in lanseringen av Life by You.
  • Nedskrivning på 208 miljoner kronor påverkar Q2-resultatet.
  • Beslutet grundar sig i att spelet inte uppfyller förväntningarna.

Enligt ett pressmeddelande från Paradox Interactive kommer spelet Life by You inte att lanseras som planerat. Denna inställda lansering resulterar i en nedskrivning på 208 miljoner kronor av samtliga kapitaliserade utvecklingskostnader, vilket kommer att påverka företagets resultat för andra kvartalet. Beslutet att skrota spelet togs eftersom det inte levde upp till bolagets egna förväntningar.

VD:s kommentar om beslutet

Fredrik Wester, VD för Paradox Interactive, förklarar att beslutet att ställa in lanseringen var svårt men nödvändigt. "En version som vi är nöjda med är för långt bort och därför tar vi det tunga beslutet att ställa in releasen. Framåt ska vi kunna mycket bättre, det är uppenbart att vi har jobb kvar att göra", säger Wester.

Han fortsätter med att konstatera att bolaget gjort dåligt ifrån sig med de senaste lanseringarna och att förändringar är nödvändiga för att uppnå en jämnare kvalitet och infria de löften som ges till spelarna. "Även om vi startar projekt på ett annat sätt idag är det tydligt att vi måste göra förändringar för att kvaliteten ska bli jämnare och löftena vi ger våra spelare ska infrias. Vi måste se över hur vi styr projekt och hur vi organiserar oss, för vi måste och ska bli bättre".

Framtida riktning och lärdomar

Paradox Interactive står nu inför utmaningen att förbättra sina interna processer och säkerställa högre kvalitet på framtida projekt. Vi på Börskollen ser fram emot att följa hur företaget hanterar dessa förändringar och hoppas att framtida spel kommer att leva upp till både företagets och spelarnas förväntningar. För mer information, se Finwire.

Börskollen om Paradox Interactive

Paradox Interactive är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern PDX på First North. Paradox Interactive verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 13403 st ägare hos Avanza samt 2494 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Paradox Interactive är en spelstudio som specialiserar sig på att skapa strategispel. Några av deras kända titlar är Cities: Skylines, Europa Universalis och Crusader Kings. Företaget startades år 1998 och har sedan dess byggt upp en spelportfölj som spelas över hela världen. Deras huvudkontor ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Paradox Interactive, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Paradox Interactive

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Paradox Interactive

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt