Paramount Global planerar besparingar och eventuella försäljningar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Paramount Global planerar besparingar och eventuella försäljningar

Paramount

Amerikanska mediekoncernen Paramount Global planerar att presentera hur bolaget kan spara 500 miljoner dollar under de kommande två åren, förutsatt att bolaget inte säljs. Samtidigt överväger man att avyttra delar av verksamheten som inte tillhör kärnverksamheten. Enligt källor inväntar bolaget även godkännande från ägaren Shari Redstone.

  • Paramount Global planerar besparingar på 500 miljoner dollar.
  • Bolaget överväger att sälja icke-kärnverksamheter.
  • Diskussioner om joint venture för streamingtjänsten Paramount+ pågår.

Besparingsplaner och möjliga försäljningar

Paramount Global planerar att presentera en besparingsstrategi, som kan innebära att bolaget sparar upp till 500 miljoner dollar under de kommande två åren. Detta förutsatt att bolaget inte säljs, enligt uppgifter från CNBC som hänvisar till källor. Källorna uppger att man inväntar ett godkännande från Shari Redstone, som kontrollerar 77 procent av rösterna i bolaget, innan några beslut fattas.

Avyttring av icke-kärnverksamheter

Förutom besparingsplanerna överväger Paramount Global att sälja verksamheter som inte hör till bolagets kärnverksamhet. Detta är en del av en bredare strategi för att effektivisera och fokusera på de mest lönsamma delarna av företaget. Förhoppningen är att dessa åtgärder ska bidra till en mer stabil och lönsam affärsmodell framöver.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Streaming-joint venture och sammanslagning

En annan viktig aspekt i bolagets framtidsplaner är att genomföra ett streaming-joint venture med andra företag. Målet är att vända trenden för Paramounts streamingtjänst, Paramount+, som har mött hård konkurrens på marknaden. Häromdagen rapporterade Finwire att Paramount Global och Skydance har kommit överens om villkoren för en fusion, vilket fick Paramounts aktie att stiga med 7,4 procent.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen kring Paramount Global och kommer att uppdatera er med fler nyheter och analyser så fort de blir tillgängliga.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt