Pareto Securities höjer riktkursen för gruvbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pareto Securities höjer riktkursen för gruvbolaget

Pareto

Pareto Securities ändrar sin syn på gruvbolaget Lundin Mining och höjer riktkursen till 125 kronor, från tidigare 106 kronor. Detta sker efter att Pareto skrotat sina tidigare prognoser kring lägre kopparpriser under andra halvåret 2024. Istället räknar de nu med spotpriser för resten av året.

  • Pareto Securities höjer riktkursen för Lundin Mining till 125 kronor.
  • Prognoser om lägre kopparpriser skrotas, spotpriser förväntas istället.
  • Substansvärdet per aktie för Lundin Mining har också justerats uppåt.

Uppdateringen kommer efter att kinesiska smältverk bestämt att minska sin produktion för att kompensera för en minskad tillgång till koppar. Pareto påpekar att detta beslut har fått dem att omvärdera sin tidigare prognos om ett överutbud av raffinerad koppar under 2024.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Uppjusterad värdering och Q1-rapport

Värderingen av Lundin Mining har också ändrats. Substansvärdet per aktie är nu 113 kronor, jämfört med tidigare 106 kronor. Detta tillskrivs högre spotpriser för guld och en något starkare dollar i förhållande till kronan.

När det gäller Q1-rapporten förutspår Pareto att även om kopparproduktionen kommer att vara något svag, kommer detta att kompenseras av höga kopparpriser under kvartalet. Pareto menar vidare att det finns ytterligare uppgångspotential i högre kopparpriser.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen av Lundin Mining och andra företag inom gruvsektorn. Aktien för Lundin Mining stiger med 0,4 procent på Stockholmsbörsen, vilket speglar investerares positiva respons på Pareto Securities nya riktkurs.

Börskollen om Lundin Mining

Lundin Mining är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern LUMI på Large Cap. Lundin Mining verkar inom sektorn Material och aktien har 16415 st ägare hos Avanza samt 4881 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Lundin Mining är verksamma inom gruvsektorn. Bolaget arbetar med exploatering, prospektering samt vidare distribution av ädelmetaller samt råvaror. Störst andel av råvarorna består av koppar, nickel, bly och zink, som vidare utvinns runtom den europeiska marknaden, samt via utbyggnadsprojekt i Afrika. Bolaget har även andelar i internationella gruv- och prospekteringsprojekt. Huvudkontoret ligger i Vancouver.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Lundin Mining, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lundin Mining

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Lundin Mining

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt