Penser sänker prognosen för Raketech – efter vinstvarning och rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Penser sänker prognosen för Raketech – efter vinstvarning och rapport

Penser

Efter att Raketech presenterat sina Q1-siffror, som låg i linje med tidigare vinstvarningar och guidning, har Penser Access valt att revidera sina estimat. Detta resulterar i en sänkning av det motiverade värdet för företaget, enligt en ny uppdragsanalys.

  • Penser Access sänker intäktsprognosen för Raketech med 8,9 procent.
  • EBITDA-estimaten sänks med 19,9 procent för innevarande år.
  • Nytt motiverat värde sätts till 16-20 kronor per aktie.

Justeringar i intäktsprognosen

Penser Access har valt att sänka Raketechs intäktsprognos med 8,9 procent. Detta beslut baseras på en förväntad utmanande marknad inom affiliate marketing under andra kvartalet, innan en återgång till tillväxt förväntas under andra halvåret 2024. Den förändrade intäktsmixen, med en högre andel sub-affiliation där bruttomarginalen är väsentligt lägre, bidrar också till denna justering.

Reviderade EBITDA-estimat

Enligt analysen sänks EBITDA-estimaten med 19,9 procent för innevarande år och med 11,7 procent för perioden 2025-26. Detta på grund av den lägre bruttomarginalen som förväntas påverka företagets lönsamhet negativt. De nya prognoserna medför att det motiverade värdet för Raketech justeras till 16-20 kronor per aktie, från tidigare 18-22 kronor.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Framtida kassaflöde och aktieägarvärde

Trots de sänkta estimaten bedömer Penser Access att Raketech kommer att kunna generera ett fritt kassaflöde på cirka 50 miljoner euro under den resterande prognosperioden, exklusive earnouts. Detta står i relation till de återstående earnouts som uppgår till 34 miljoner euro. "Vi ser således en fortsatt potential för en hög återbäring till aktieägarna under kommande år", avslutar analyshuset.

På Börskollen är vi alltid noga med att följa upp de senaste analyserna och rapporterna för att ge våra läsare de mest aktuella och relevanta insikterna.

Börskollen om Raketech

Raketech är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern RAKE på First North. Raketech verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 2889 st ägare hos Avanza samt 688 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Raketech är verksamma inom iGaming-industrin. Idag erbjuder bolaget diverse tjänster som berör sport- och spel online, med två huvudinriktningar: Prestationsbaserad och mediebaserad marknadsföring. Tjänster och produkter som erbjuds baseras på egenutvecklad IT-plattform och inkluderar exempelvis SEO-produkter, onlineguider, samt onlinesportbetting. Bolaget grundades under 2010 och har sitt huvudkontor i Malta.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Raketech, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Raketech

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Raketech

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt