Petroleumbolaget kan bli en guldkalv inom biobränsle
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Petroleumbolaget kan bli en guldkalv inom biobränsle

Petroleumbolaget

Det finska petroleumbolaget Neste, som är världsledande inom biobränsle, kan bli en mycket lönsam affär om lönsamheten inom segmentet förblir hög. Det rapporterar Affärsvärlden, som ser en potential på 36 procent i aktien på ett par års sikt.

Affärsvärlden har gjort en analys där de ser positivt på Nestes framtid, med förbehåll för att lönsamheten inom biobränslesektorn fortsätter vara stark. Neste har länge varit en pålitlig aktör inom petroleumbranschen, men det är inom biobränsle de verkligen har utmärkt sig, och blivit världsledande.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Stora potentialer men även risker

Enligt Affärsvärldens analys kan Nestes aktie ha en potential att stiga med så mycket som 36 procent under de kommande åren, förutsatt att lönsamheten i biobränslesektorn förblir stark. Men tidningen understryker också att det finns risker förknippade med investeringen.

"Vi landar i ett köpråd för Neste, men väljer att betona att det här finns ovanligt mycket risker för att vara ett storbolag", skriver Affärsvärlden. Det är viktigt att potentiella investerare är medvetna om detta och väger in riskerna i sitt beslut om att investera i Neste.

Om Neste

Neste är ett bolag från Finland och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Energi och aktien har 2716st ägare hos Avanza samt 48409st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Neste är ett tillverkningsbolag. Bolaget producerar trafikbränsle och förnybara drivmedel. Idag innehas störst verksamhet och utvinning inom den nordiska marknaden, där bolaget är verksamma inom hela värdekedjan, från utvinning till leverans mot hamndepåer. För övrigt ges möjligheten till direktförsäljning där kunderna kan hämta bränsle på utvalda stationer. Störst marknad återfinns inom Norden. Bolagets huvudkontor ligger i Esbo.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Neste

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Neste

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt