Neste (FI) (NESTE) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Neste (FI) aktie

🔔 Skapa bevakning

NESTE  

Neste är ett tillverkningsbolag. Bolaget producerar trafikbränsle och förnybara drivmedel. Idag innehas störst verksamhet och utvinning inom den nordiska marknaden, där bolaget är verksamma inom hela värdekedjan, från utvinning till leverans mot hamndepåer. För övrigt ges möjligheten till direktförsäljning där kunderna kan hämta bränsle på utvalda stationer. Störst marknad återfinns inom Norden. Bolagets huvudkontor ligger i Esbo.

Neste (FI) tillhör sektorn Energi och branschen Olja & Gas - Försäljning. Bolaget har ett börsvärde på 39 908 MEUR, en omsättning på 15 389 MEUR och med ett resultat på 1 159 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Neste (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Neste (FI) (NESTE) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Neste (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Large Cap, och med tickern NESTE. Aktien har ett P/E-tal på 34.4 och P/S-tal på 3.3 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Neste (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Neste (FI) senaste utdelning är 0.8 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.5% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Neste (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Neste (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Neste (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Neste (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Neste (FI).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Neste (FI)

Neste (FI)

TickerNESTE
ListaLarge Cap
LandFinland
SektorEnergi
BranschOlja & Gas - Försäljning
Börsvärde39 908 MEUR
Omsättning15 389 MEUR
Vinst1 159 MEUR
P/E34.4
P/S3.3
Utdelning0.8 EUR
Direktavkastning1.5%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Neste (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Neste (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter