Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Placera:

Placera: Köpläge i onlinedatingbolaget – "bra risk/reward i aktien"

Aktien för onlinedejtingföretaget Match Group har upplevt en betydande nedgång på 30 procent sedan början av året. Analysföretaget Placera menar dock att marknadens pessimism kan vara överdriven. Med en stark portfölj av varumärken och en potentiellt lysande framtid för dejtingappen Hinge, kan detta vara det perfekta tillfället att investera, menar Placera.

Sänkt värdering kan vara ett tillfälle att köpa

Placera tror att den nuvarande värderingen av Match Group inte är avskräckande, trots den senaste tidens nedgång.

"Match har en bra portfölj av varumärken och det finns en möjlighet att Hinge kan bli bolagets nya guldägg. Värderingen är inte alls avskräckande och vi tror det är bra risk/reward i aktien. Vi lyfter rådet till köp", meddelar Placera i ett uttalande.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Framtidsutsikter för Match Group

Baseras på prognoser för det innevarande året, handlas Match Group-aktien till p/e 15 och ev/ebit 10. Enligt Placera förväntas dessa multiplar dock minska till 13 respektive 9 nästa år. Detta kan innebära att den nuvarande nedgången i aktiens pris faktiskt kan vara en indikation på en kommande uppgång, och ett potentiellt gynnsamt tillfälle att investera i företaget.

Om Match

Match Group är en amerikansk koncern som erbjuder online-dating. Tjänsterna nås digitalt via mobilen och webben där användarna kopplar upp sig och ges möjligheten att träffa andra. Inom koncernen går ett flertal varumärken, där de mer kända inkluderar Tinder, Match, Pairs, Okcupid samt Meetic. Användarna består av privata användare runtom den globala marknaden, med störst närvaro inom Nordamerika samt Europa.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Match

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Match

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.