Placera om serieförvärvaren: Starkt företag – men övervärderad aktie
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Placera om serieförvärvaren: Starkt företag – men övervärderad aktie

Placera

Industrikonglomeratet Lifco får höga lovord från Placera för sin prestation och stabilitet. Dock bedömer Placera att aktien för närvarande är för högt värderad för att vara ett attraktivt köp. De förväntar sig även en svag organisk tillväxt under de kommande kvartalen.

  • Placera anser att Lifco är ett starkt företag men dess aktie är för närvarande övervärderad.
  • De förväntar sig svag organisk tillväxt för Lifco under kommande kvartal.

Placera är imponerade av Lifco och dess framgång som serieförvärvare. De menar att företagets senaste rapport endast stärker denna positiva bild. Trots detta finner de inte aktiemarknadens nuvarande värdering av företaget attraktiv. "På grund av värderingen ser vi tyvärr inget uppenbart köpläge i nuläget", uttrycker Placera i en kommentar.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Svag organisk tillväxt förväntas

Placera uttrycker en förväntan om att Lifco kommer att uppvisa en svag organisk tillväxt under de kommande kvartalen. Dock betonar de att detta inte är något att oroa sig över på längre sikt. De ser det som en tillfällig svacka i ett annars stabilt och växande företag.

Om Lifco

Lifco är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 16496st ägare hos Avanza samt 3316st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Lifco är en finansiell koncern. Bolaget fokuserar på investeringar inom särskilda nischmarknader. En stor del av verksamheten fokuserar på förvärv och utveckling av diverse intressebolag, med fokus på att leverera resultattillväxt och goda kassaflöden på lång sikt. Verksamheten styrs utifrån koncernens självständiga dotterbolag, med störst närvaro inom Europa, Asien och Nordamerika. Huvudkontoret ligger i Enköping.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lifco

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Lifco

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.