Polisen och TietoEVRY i tvist om information kring hackerattack
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Polisen och TietoEVRY i tvist om information kring hackerattack

Polisen

Enligt polisen har IT-konsultföretaget TietoEVRY inte tillhandahållit nödvändig data för att inleda utredningen om den nyligen inträffade hackerattacken. TietoEVRY tillbakavisar dessa anklagelser och hävdar att all tillgänglig information har överlämnats. Tvisten mellan de två organisationerna fortsätter.

  • Polisen anklagar TietoEVRY för att inte ha tillhandahållit tillräcklig information för att påbörja en utredning om hackerattacken.
  • TietoEVRY avvisar dessa anklagelser och påstår att all den tillgängliga informationen har överlämnats.

Tommy Dimitrakis, utredningsledare vid Polisen, påstår att polisen fortfarande väntar på en mängd information innan de kan inleda arbetet med att spåra hackarna. Utan denna information är polisen förhindrad från att kontakta de länder som eventuellt kan bistå med utredningen.

TietoEVRY tillbakavisar anklagelserna

Å andra sidan, TietoEVRY håller inte med om polisens påståenden. De menar att händelsen rapporterades tidigt och att all tillgänglig information har överlämnats till polisen. Alexandra Kärnlund, representant från TietoEVRYs pressavdelning, uttrycker företagets avsikt att fortsätta sitt nära samarbete med polisen och andra myndigheter för att stödja utredningen.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utredningen fortsätter

Trots tvisten mellan polisen och TietoEVRY, fortsätter utredningen om hackerattacken. Båda parterna uttrycker en vilja att samarbeta för att lösa fallet, trots oenigheter om tillhandahållandet av nödvändig information. Det återstår att se hur denna tvist kommer att påverka utredningens framsteg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om TietoEVRY

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien TietoEVRY

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.