Positiv NGM-debut för Spiltan – Börjesson: Stora fördelar med listbytet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Positiv NGM-debut för Spiltan – Börjesson: Stora fördelar med listbytet

Positiv

Investmentbolaget Spiltan noterades nyligen på NGM Main Regulated och aktien inleder med en uppgång. VD Per Håkan Börjesson uttrycker optimism över noteringen och framhäver flera fördelar med att vara listad på NGM. Noteringen underlättar också investeringar för fonder, vilket kan öka aktieägarbasen ytterligare.

  • Spiltans aktie stiger under premiärhandeln på NGM.
  • VD ser noteringen som en möjlighet att återköpa egna aktier och förbättra investeringsmöjligheterna.
  • Noteringen gör det enklare för fonder att investera i Spiltan.

Positiva effekter av noteringen

Spiltans VD Per Håkan Börjesson ser flera fördelar med noteringen på NGM Main Regulated. Han påpekar att det nu blir möjligt för bolaget att återköpa egna aktier, vilket är en strategi han anser vara fördelaktig. Börjesson framhåller att noteringen höjer kraven på bolaget, men att detta är något positivt.

Valet av NGM-börsen motiveras av ett långvarigt och positivt samarbete, samt att NGM erbjuder en intäktsdelning med de noterade bolagen. Detta innebär att aktieägarna får tillbaka en del av noteringskostnaderna. Börjesson uttrycker att de på Nasdaq skulle bli ett av många, men på NGM får de en mer framträdande roll.

Ökad tillgänglighet för investerare

En av de stora fördelarna med noteringen är att det nu blir enklare för fonder att investera i Spiltan. Tidigare handlades Spiltans aktie enbart en gång per vecka på Pepmarket, vilket avskräckte vissa investerare. Med den nya noteringen på NGM hoppas företaget på en fortsatt ökning av antalet aktieägare.

Noteringen medför också att Spiltan kan återköpa egna aktier, vilket Börjesson ser som ett bättre alternativ än till exempel inlösen. Detta kan vara en viktig strategi för bolaget framöver.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Framtidsutsikter och strategier

Spiltan får fortsatt många förfrågningar från bolag som vill ha dem som investerare. Strategin att investera både i noterade och onoterade bolag står fast. Börjesson betonar att de hela tiden utvärderar nya möjligheter och att de har flera diskussioner på gång.

Börjesson påpekar även att det finns en skillnad mellan marknadsvärdet och vissa företags förväntningar på deras egen värdering. Noteringen medför inga större rekryteringsbehov för Spiltan, men Börjesson nämner att det kan finnas organisatoriska begränsningar i hur många parallella investeringar bolaget kan hantera utan att utöka sin organisation.

För närvarande handlas Spiltans aktie exklusive rätt till utdelning på 1 krona per aktie. Vi på Börskollen kommer att följa Spiltans utveckling noga och rapportera om framtida investeringar och strategiska beslut.

Börskollen om Investment AB Spiltan

Investment AB Spiltan är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SPLTN på NGM. Investment AB Spiltan verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 18303 st ägare hos Avanza samt 2801 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Spiltan är ett investmentbolag. Bolaget är specialiserade inom investering, ägande och vidare förvaltning av tillväxtbolag. Störst delen av portföljen består av onoterade samt noterade bolag. Visionen är att skapa långsiktig avkastning för aktieägarna genom att äga och utveckla tillväxtbolag med värdepotential. Störst investeringar återfinns inom marknaderna IT, industri och energi. Störst koncentration återfinns inom den europeiska samt nordamerikanska marknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Investment AB Spiltan, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Investment AB Spiltan

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Investment AB Spiltan

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt