Probi:s marginalprognos justeras nedåt av Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Probi:s marginalprognos justeras nedåt av Analysguiden

Probi:s

Analysguiden, som tillhör Aktiespararna, gör en revidering av sin marginalprognos för det svenska probiotikabolaget Probi, trots att det motiverade värdet förblir opåverkat efter företagets tredje kvartalsrapport. Prognosjusteringen kommer i samband med att Probi presenterar nya finansiella mål och lägger ut kursen för framtida tillväxt.

Enligt en nyligen publicerad uppdragsanalys kommer Probi:s Ebitda-marginal att vara lägre än tidigare förväntat för de kommande åren. För 2023 förutspås nu en marginal på 18,5 procent, jämfört med tidigare 20,0 procent, och för 2024 en marginal på 20,0 procent, istället för tidigare 22,0 procent. Prognosen för 2025 landar på 24,0 procent, en sänkning från tidigare 25,7 procent.

Nya finansiella mål presenterade

Analysguidens nedjustering av marginalprognosen för Probi kan ses i ljuset av företagets nyligen presenterade finansiella mål. Ett av dessa är att Ebitda-marginalen ska uppgå till minst 25 procent år 2028. Dessutom siktar Probi på en genomsnittlig tillväxt på minst 6 procent över en femårsperiod.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Probi:s tillväxtmål

Analysguiden förutser att tillväxten kommer att vara störst i APAC-regionen, följt av EMEA, drivet av innovation och etablering på både nya och befintliga marknader.

"Från bolagets sida känner man stark övertygelse att man är väl positionerade för framtidig tillväxt och ledarskap inom sitt segment. Man betonar dock att 2024 kommer att vara ett övergångsår till följd av de långa säljcyklerna i branschen och det åtgärdsprogram man nu genomför i produktionen", noterar Analysguiden i sin rapport.

Om Probi

Probi är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 1392st ägare hos Avanza samt 406st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Probi är ett bioteknikbolag. Bolaget är särskilt inriktade mot forskning och utveckling av probiotika, en god bakterie som återfinns i människans tarmsystem. Forskningsområdena inom bolaget innefattar mag och tarm, immunförsvar, metabola syndrom samt stress och återhämtning. Bland bolagets kunder återfinns större företagskunder inom livsmedelsindustrin. Bolaget grundades under 1991 och har sitt huvudkontor i Lund.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Probi

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Probi

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt