Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Probi:s

Probi:s marginalprognos justeras nedåt av Analysguiden

Analysguiden, som tillhör Aktiespararna, gör en revidering av sin marginalprognos för det svenska probiotikabolaget Probi, trots att det motiverade värdet förblir opåverkat efter företagets tredje kvartalsrapport. Prognosjusteringen kommer i samband med att Probi presenterar nya finansiella mål och lägger ut kursen för framtida tillväxt.

Enligt en nyligen publicerad uppdragsanalys kommer Probi:s Ebitda-marginal att vara lägre än tidigare förväntat för de kommande åren. För 2023 förutspås nu en marginal på 18,5 procent, jämfört med tidigare 20,0 procent, och för 2024 en marginal på 20,0 procent, istället för tidigare 22,0 procent. Prognosen för 2025 landar på 24,0 procent, en sänkning från tidigare 25,7 procent.

Nya finansiella mål presenterade

Analysguidens nedjustering av marginalprognosen för Probi kan ses i ljuset av företagets nyligen presenterade finansiella mål. Ett av dessa är att Ebitda-marginalen ska uppgå till minst 25 procent år 2028. Dessutom siktar Probi på en genomsnittlig tillväxt på minst 6 procent över en femårsperiod.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Probi:s tillväxtmål

Analysguiden förutser att tillväxten kommer att vara störst i APAC-regionen, följt av EMEA, drivet av innovation och etablering på både nya och befintliga marknader.

"Från bolagets sida känner man stark övertygelse att man är väl positionerade för framtidig tillväxt och ledarskap inom sitt segment. Man betonar dock att 2024 kommer att vara ett övergångsår till följd av de långa säljcyklerna i branschen och det åtgärdsprogram man nu genomför i produktionen", noterar Analysguiden i sin rapport.

Om Probi

Probi är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 1392st ägare hos Avanza samt 406st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Probi är ett bioteknikbolag. Bolaget är särskilt inriktade mot forskning och utveckling av probiotika, en god bakterie som återfinns i människans tarmsystem. Forskningsområdena inom bolaget innefattar mag och tarm, immunförsvar, metabola syndrom samt stress och återhämtning. Bland bolagets kunder återfinns större företagskunder inom livsmedelsindustrin. Bolaget grundades under 1991 och har sitt huvudkontor i Lund.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Probi

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Probi

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.