Probi (PROB) aktie | Nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:

Probi (PROB)

Probi aktie

Probi är ett bioteknikbolag. Bolaget är särskilt inriktade mot forskning och utveckling av probiotika, en god bakterie som återfinns i människans tarmsystem. Forskningsområdena inom bolaget innefattar mag och tarm, immunförsvar, metabola syndrom samt stress och återhämtning. Bland bolagets kunder återfinns större företagskunder inom livsmedelsindustrin. Bolaget grundades under 1991 och har sitt huvudkontor i Lund.

Probi Utdelning

En aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sina innestående tillgångar, från bolaget, till aktieägarna. I de flesta fall är det när bolag likt Probi går med vinst som de väljer att dela ut en viss del av vinsten. Utdelningen i Probi är just nu 1.1 SEK per aktie om man kollar rullande 12 månader vilket innebär en direktavkastning0.2%. Direktavkastningen är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till ett företags aktiekurs.

Probi Avanza - här hittar du aktien

Aktier kan man i regel köpa direkt hos sin bank och dessutom har de flesta storbankerna bra och lättanvända appar idag för att köpa och sälja aktier som Probi. Som alternativ finns det mindre, så kallade, nischbanker som t.ex Avanza vilka har blivit väldigt populära när det kommer till aktiehandel senaste åren. Dom har oftast lättanvända appar och tjänster i framkant vilket gör steget till aktiehandel och sparande både lättare men framförallt roligare. Probi, som verkar inom dagligvarorsektorn och finns på mid cap-listan på börsen, hittar du hos Avanza här.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla:
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Nyhet | Affärsvärlden

Börsplus: Bra uppsida om tillväxten återvänder - köp

Probi
06 Mar 2020 12:27

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Probi

Probi

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerPROB
ListaMid Cap
LandSverige
SektorDagligvaror
BranschLivsmedel
Börsvärde5 099 MSEK
Omsättning646 MSEK
Vinst93 MSEK
P/E55
P/S7.1
Utdelning1.1 SEK
Direktavkastning0.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Probi

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Probi? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter