Raytelligence rapporterar fortsatt förlust och inga intäkter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Raytelligence rapporterar fortsatt förlust och inga intäkter

Raytelligence

Raytelligence, tidigare verksam inom radarsensorer, redovisar ingen omsättning för det senaste kvartalet. Företaget fokuserar nu på att hitta ett omvänt förvärv och har inlett flera diskussioner med potentiella parter. Vd Ben Hedenberg uttrycker hopp om att slutföra en affär innan årets slut.

  • Ingen omsättning under kvartalet.
  • Fortsatta förluster rapporterade.
  • Diskussioner om omvänt förvärv pågår.

Finansiell sammanfattning

Raytelligence redovisade ingen omsättning för det första kvartalet 2024, jämfört med 0,1 miljoner kronor samma period föregående år. Företagets EBITDA-resultat uppgick till -1,8 miljoner kronor, en förbättring från -2 miljoner kronor förra året. Rörelseresultatet landade på -1,8 miljoner kronor, en förbättring från -5,2 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt för kvartalet var -1,8 miljoner kronor, en minskning av förlusten från -5,3 miljoner kronor föregående år. Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -0,7 miljoner kronor, en förbättring från -1,1 miljoner kronor.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Strategiska framtidsplaner

Raytelligence arbetar för närvarande med att hitta en ny verksamhet genom ett omvänt förvärv. Vd Ben Hedenberg kommenterar: "Vi tror att det finns goda möjligheter att kunna fylla på med en ny verksamhet då vi har fått ett antal förfrågningar. Flera av dessa förfrågningar har resulterat i djupare diskussioner, men det är ännu så länge fortfarande initiala diskussioner." Han tillägger att det finns ett intresse från flera parter att gå vidare i diskussionerna.

Hedenberg betonar att företaget inte kommer att skynda fram en lösning utan att det är viktigt att korrekt tillvarata och maximera de ekonomiska intressena för samtliga aktieägare. "Bedömning av nya verksamheter och efterföljande fördjupade diskussioner tar tid, men det är min och övriga ledningens förhoppning att vi ska få ett avtal med en extern aktör på plats, och genom ett så kallat omvänt förvärv ha en ny och lönsam verksamhet innan årets slut," skriver han i rapporten.

Här på Börskollen följer vi noga utvecklingen kring Raytelligence och kommer att fortsätta rapportera om företagets väg framåt.

Börskollen om Raytelligence

Raytelligence är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern RAYTL på NGM. Raytelligence verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 3487 st ägare hos Avanza samt 562 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Raytelligence är ett medicinteknikbolag. Bolaget är idag specialiserade inom analys och utläsning av hjärtfrekvenser och diverse rörelsemönster. Tekniken baseras på bolagets egenutvecklade plattform och utgår ifrån radarteknologi, där bolaget är inriktade mot att leverera produkter och tillhörande tjänster mot hälsovårdssektorn, samt industri. Huvudkontoret ligger i Halmstad.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Raytelligence, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Raytelligence

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Raytelligence

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt