Raytelligence - Nyheter, insynshandel och pressmeddelanden
Bolagssidan är framtagen i samarbete med Raytelligence
Bildkälla: Raytelligence

Vad är Raytelligence?

Raytelligence

Raytelligence erbjuder en lösning för övervakning av äldre i hemmet. Tjänsten innebär att vårdgivare får realtidsvarningar gällande specifika händelser så som att ”Eric har fallit ur sängen” eller ”Lisa har en andningsfrekvens om 20 andetag per minut”. Händelsen skickas direkt till vårdgivarens eHealthsystem som möjliggör kort responstid. Systemet har ett utvecklat webbgränssnitt där vårdgivaren kan motta varningar utan att behöva involvera basbearbetningen i ett back-end system.

Med teknologin kan en övervakad och säker vård i hemmet erbjudas som ett alternativ till vårdhem, vilket innebär förhöjd livskvalitet och självständighet för äldre. Vård i hemmet är också fördelaktigt ur ett kostnadsperspektiv. Genom fjärrövervakning av patienter med hjälp av sensorer bedöms sjukvårdskostnader i Sverige kunna sänkas med 29 miljarder kronor per år från och med 2025.

Utöver vården finns möjlighet att leverera teknik baserat på sensorn till andra kunder som är i behov av att kunna övervaka vitalparametrar. Raytelligence har inlett kontakt med ett multinationellt företag intresserade av övervakning av vitalparametrar hos personer som utför säkerhetskritiska arbetsuppgifter, så som kranförare. Sensortekniken inom detta område kan få stor betydelse genom en förhöjd säkerhet på byggarbetsplatser.

Avsikten är att introducera ett sensorsystem med maskininlärningskapacitet för ett flertal applikationer Kombinationen av högpresterande radarteknik och AI bedöms ha potential att underlätta och effektivisera arbetet inom många områden. Detta projekt har erhållit stöd från EU’s forskning- och innovationsprogram Horizon 2020 under avtal 855664.

Om Raytelligences aktie

Bolagets aktie handlas på NGM Nordic SME under symbolen ”RAYTL”.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla: Raytelligence
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Nyhet | Börsvärlden

Raytelligence ökar rörelseförlusten - i startblocken till en global kommersialiseringsfas

Raytelligence
19 Oct 2020 06:22

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Om Raytelligence

Raytelligence

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerRAYTL
ListaNGM
LandSverige
SektorHälsovård
BranschMedicinsk Utrustning
Börsvärde86 MSEK
Omsättning1 MSEK
Vinst-6 MSEK
P/E-13.3
P/S242.6

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Raytelligence

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Raytelligence? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter