Redeye höjer motiverade värdet för teknikbolaget Smart Eye
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redeye höjer motiverade värdet för teknikbolaget Smart Eye

Redeye

Enligt en ny rapport från analyshuset Redeye, har det motiverade värdet för teknikbolaget Smart Eye höjts till 148 kronor per aktie, upp från tidigare 145 kronor. Förändringen är en reaktion på företagets senaste nyhetsflöde, inklusive en riktad nyemission och ett starkare orderflöde än väntat. Analyshuset har dock skjutit upp förväntningarna om när bolaget kommer att nå breakeven för ebitda.

  • Redeye höjer det motiverade värdet för Smart Eye till 148 kronor per aktie.
  • Ändringen baseras på bolagets senaste nyhetsflöde, inklusive en riktad nyemission och ett starkare än väntat orderflöde.
  • Redeye skjuter upp sin prognos för när Smart Eye kommer att nå breakeven för ebitda till första kvartalet 2025.

Redeye menar att den riktade nyemissionen, tillsammans med en långsammare OEM-upprampning och ett starkare än förväntat orderflöde, har tydliga men motsägelsefulla konsekvenser ur ett värderingsperspektiv. Som man ser det, verkar det som att aktiemarknaden kan ha blivit distraherad av den riktade nyemissionen och misslyckats med att korrekt balansera de senaste nyheterna.

Senareläggning av breakeven för ebitda

Redeye har dessutom justerat sin prognos för när Smart Eye kommer att nå breakeven för ebitda. Analyshuset har skjutit upp denna tidpunkt från fjärde kvartalet 2024 till första kvartalet 2025. Enligt Redeye beror detta på att den kortsiktiga visibiliteten för bolaget är lägre än vad de initialt trodde. De menar att detta huvudsakligen beror på timingen av lanseringar av enskilda modeller med högre volymer.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Framtida förbättringar av visibiliteten

Redeye understryker också att visibiliteten bör förbättras över tid, i takt med att fler modeller lanseras. Effekten av enskilda modelllanseringar bör därmed minska, vilket innebär en förbättring av den kortsiktiga visibiliteten.

Börskollen om Smart Eye

Smart Eye är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SEYE på First North. Smart Eye verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 11942 st ägare hos Avanza samt 5000 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Smart Eye är ett IT-bolag som utvecklar Eye Tracking System. Systemen används för beteendeanalys hos människor samt inom fordonsindustrin. Verksamheten bedrivs utifrån två affärssegment: Applied Solutions och Research Instruments. Anti Sleep och BlackBird är framtagna av Smart Eye och används inom fordon för att upptäcka om föraren löper risken att somna vid körning. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Smart Eye, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Smart Eye

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt