Analytiker höjer sina riktkurser för MGI – så stor är uppsidan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analytiker höjer sina riktkurser för MGI – så stor är uppsidan

Analytiker

Analysföretagen Redeye och Kepler Cheuvreux har höjt sina riktkurser för spel- och mediebolaget Media and Games Invest (MGI). Uppjusteringarna är en följd av förbättrade marknadsutsikter och starka kvartalsrapporter. Båda företagen förutspår en fortsatt positiv utveckling för MGI.

  • Kepler Cheuvreux höjer sin riktkurs för MGI till 17 kronor och upprepar köprekommendation.
  • Redeye justerar upp sitt värderingsintervall för MGI till 12-42 kronor, från tidigare 10-38 kronor.

Kepler Cheuvreux ser positiva marknadsutsikter

Kepler Cheuvreux har höjt sin riktkurs för MGI till 17 kronor, upp från tidigare 15, och upprepar sin köprekommendation. Analyshuset anser att MGI:s aktie är attraktiv med tanke på de förbättrade marknadsutsikterna och de relativt låga värderingsmultiplarna. Kepler förutser en intäktsökning till 356 miljoner euro under 2024, vilket skulle innebära en organisk tillväxt på 10 procent. Dessutom förväntas en oförändrad justerad ebitda-marginal på 30 procent jämfört med 2023. Kepler spår en genomsnittlig årlig tillväxttakt för justerad ebitda på 11 procent under perioden 2023-2026.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Redeye imponerad av Q4-rapport

Redeye uppmärksammar MGIs starka resultatrapport för fjärde kvartalet och de goda framtidsutsikterna. Analyshuset har därför höjt sina försäljningsprognoser med 7 procent för 2024 och 9-10 procent för 2025-2026. Redeye intar dock en mer konservativ hållning när det kommer till organisk tillväxt och förutser en ökning med 10 procent för 2024. Redeye har också justerat upp sitt värderingsintervall för MGI till 12-42 kronor, från tidigare 10-38 kronor. Basscenariot innebär nu ett motiverat värde om 30 kronor, upp från 27.

Här på Börskollen följer vi utvecklingen för MGI och dess aktie noggrant och kommer att fortsätta hålla våra läsare informerade om alla viktiga uppdateringar och analyser.

Börskollen om MGI - Media & Games

MGI - Media & Games är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern M8G på First North. MGI - Media & Games verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 16306 st ägare hos Avanza samt 1587 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Media and Games Invest är verksamma inom spelindustrin. Koncernen är specialiserade inom digitala medier och spelutveckling, och verksamheten drivs via flertalet varumärken. Utöver huvudverksamheten återfinns ett stort fokus mot digitala lösningar och rådgivning för utveckling av sociala medier. Störst verksamhet återfinns inom den europeiska marknaden, där kunderna består av privata aktörer.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om MGI - Media & Games, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om MGI - Media & Games

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien MGI - Media & Games

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt