Redeye sänker värderingen för Modelon – men fortsatt stor uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redeye sänker värderingen för Modelon – men fortsatt stor uppsida

Redeye

Efter en genomgång av Modelons fjärde kvartalsrapport har analyshuset Redeye beslutat att justera ned sitt motiverade värde för mjukvarubolaget Modelon, från 43 kronor till 35 kronor. Trots nedjusteringen bedömer Redeye att Modelon framöver kommer att bli lönsamt tack vare sin skalbara molntjänst och effektiva on-prem-lösning.

  • Redeye sänker det motiverade värdet för Modelon till 35 kronor i sitt basscenario.
  • Modolons lönsamhet förväntas öka tack vare dess skalbara molntjänst och effektiva on-prem-lösning.
  • Redeye anser att uppsidan för Modelon fortfarande är hög, trots nedjusteringen.

Redeye har valt att anpassa sina prognoser för Modelon till en mer konservativ inställning efter bolagets färskaste kvartalsrapport. Trots detta, bedömer analyshuset att Modelon kommer att generera positivt kassaflöde med sin nuvarande kassa i basscenariot och gradvis bli lönsamt, detta tack vare företagets skalbara molntjänst och effektiva on-prem-lösning.

Modelon förväntas bli kassaflödespositivt innan ebit-positivt

"Vi tror också att Modelon kommer att bli kassaflödespositivt innan ebit-positivt, på grund av sin negativa rörelsekapitalmodell, där kunder betalar i förskott. Vi sänker ändå hela vårt intervall för verkligt värde ett snäpp och inkluderar en nyemission i bear case", skriver Redeye.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Uppsidan för Modelon fortfarande hög

Trots nedjusteringen pekar Redeye ut att möjligheterna för Modelon fortfarande är höga. Detta beror på att företaget har en stark produkt som är väl anpassad till marknaden och ett skalbart erbjudande. Vi på Börskollen håller ett öga på utvecklingen.

Modelon-aktien backade 2 procent på börsen efter nyheten om Redeyes nedjustering.

Börskollen om Modelon

Modelon är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern MODEL B på First North. Modelon verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 1399 st ägare hos Avanza samt 64 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Modelon är verksamma inom IT-branschen. Bolaget är specialiserade inom utveckling av mjukvarubaserade system- och simuleringsprogram. Programvaran är egenutvecklad och används huvudsakligen för delning av modeller under diverse produktutvecklingscyklar. Kunderna består av företagskunder verksamma inom ett flertal sektorer. Utöver huvudverksamheten erbjuds diverse konsultjänster. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Modelon, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Modelon

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Modelon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt