Roger Akelius planerar att sälja aktier i Academedia
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Roger Akelius planerar att sälja aktier i Academedia

Roger

Roger Akelius, ägare av Akelius Apartments, har köpt aktier i utbildningsbolaget Academedia men planerar nu att sälja dessa. Detta kommer efter den avbrutna affären med Mellby Gård. Akelius Apartments står för 1,6 procent av aktierna i Academedia, vilket gör Akelius till den tolfte största ägaren i bolaget.

  • Akelius Apartments äger 1,6 procent av aktierna i Academedia.
  • Roger Akelius planerar att sälja sina aktier i bolaget.

Roger Akelius, känd för sitt ägande av Akelius Apartments, har nyligen investerat i utbildningsbolaget Academedia. Detta framkommer i en artikel i Dagens Industri. Akelius Apartments äger 1,6 procent av aktierna i Academedia, vilket gör bolaget till den tolfte största ägaren.

Försäljning planerad

Enligt Akelius själv, planerar han dock att sälja sina aktier i bolaget. Hans innehav är värt runt 77 miljoner kronor. Enligt honom kommer försäljningen att ske under flera månader för att inte störa aktiekursen.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Avbruten affär med Mellby Gård

Denna nyhet kommer efter att en planerad affär mellan Academedia och Mellby Gård avbröts. Det är oklart om denna händelse påverkat Akelius beslut att sälja sina aktier.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen kring Akelius och hans innehav i Academedia.

Börskollen om AcadeMedia

AcadeMedia är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ACAD på Mid Cap. AcadeMedia verkar inom sektorn Industri och aktien har 5897 st ägare hos Avanza samt 1333 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Academedia är ett utbildningsbolag. Bolaget äger och förvaltar förskolor, vuxenutbildningar samt skolor på grund- och gymnasienivå. Skolorna drivs självständigt med egna skolledningar med mål att vara i framkant gällande kvalitet, resultat och nytänkande. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget bildades 1996 och har idag sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om AcadeMedia, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AcadeMedia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt