Rottneros misslyckas med miljömål – intensifierar sitt hållbarhetsarbete
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rottneros misslyckas med miljömål – intensifierar sitt hållbarhetsarbete

Rottneros

Massaproducenten Rottneros har inte uppnått sina miljömål för 2023 när det kommer till utsläpp av klorat och fosfor vid Vallviks Bruk. Trots att det rör sig om låga nivåer, är företaget besviket och planerar nu att öka sina ansträngningar för att uppfylla målen för 2024, enligt ett pressmeddelande.

  • Rottneros har misslyckats att uppnå sina miljömål för 2023 vid Vallviks Bruk.
  • Företaget planerar nu att intensifiera sitt arbete för att uppfylla målen för 2024.
  • Trots misslyckandet betonar företaget att det inte finns någon anledning till oro då halterna som går ut i havet är väldigt låga.

Christina Nyman, ansvarig för kvalitets- och hållbarhetsfrågor på Vallviks Bruk, har rapporterat årets resultat till Länsstyrelsen i Gävleborg, som är tillsynsmyndighet för företagets miljötillstånd. Alla företag med miljöstörande verksamhet har speciella tillstånd för olika typer av utsläpp som mäts kontinuerligt och rapporteras till staten.

Problem med tvättfilter

I början av året upplevde Vallviks Bruk problem med ett tvättfilter vilket påverkade deras kloratutsläpp. Trots att felet rättades till, kunde företaget inte uppfylla villkoret för 2023. Bruket har tillstånd att släppa ut 0,15 ton/dygn, men landade istället på 0,19 ton/dygn 2023. Trots detta betonar Nyman att det inte finns någon anledning till oro då halterna som går ut i havet är så låga att de inte påverkar levande organismer.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Fosforutsläpp överskred villkor

Vad gäller fosfor från den oblekta produktionen överskreds villkoret med 10 procent. Trots detta är utsläppen från den totala produktionen på en lägre nivå än föregående år.

"Vi är naturligtvis inte nöjda med att vi inte kunde leva upp till de krav som gäller, men det har alltså inte ökat vår miljöpåverkan utan ligger på samma låga nivå som tidigare", avslutar Christina Nyman.

Hos Börskollen följer vi noggrant utvecklingen för företag som Rottneros och deras arbete för att uppnå sina miljömål.

Börskollen om Rottneros

Rottneros är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern RROS på Mid Cap. Rottneros verkar inom sektorn Material och aktien har 7212 st ägare hos Avanza samt 1679 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Rottneros är en producent av pappersmassa. Produktsortimentet består av kartonger och förpackningar, mjukpapper och massa för elektroniska applikationer, samt massa för skriv- och tryckpapper. Största delen av produktionen består av pappers- och kartonger, resterande ingår under avsalumassa, vilket innefattar grafiska papper och hygienprodukter. Störst marknad återfinns inom Norden, Europa och Nordamerika. Huvudkontoret ligger i Söderhamn.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Rottneros, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Rottneros

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Rottneros

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt