Rykte: Embracer på väg att sälja Gearbox – kan "röka ut" blankarna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rykte: Embracer på väg att sälja Gearbox – kan "röka ut" blankarna

Rykte:

Det är rykten om att det svenska gamingbolaget Embracer överväger att sälja sitt amerikanska dotterbolag, Gearbox. Detta rykte har spätt på marknadsspekulationer då företagets VD, Lars Wingefors, oväntat ställde in en middag med analytiker och investerare. En eventuell försäljning av Gearbox, som värderas till över 5 miljarder kronor, kan vara ett steg mot att stabilisera Embracer.

  • Embracer överväger försäljning av sitt amerikanska dotterbolag Gearbox.
  • En eventuell försäljning kan vara ett steg för att stabilisera Embracer.

Enligt Dagens industri har Embracer tidigare gjort vissa försäljningar och det är troligt att företaget inte är färdigt med detta. Gearbox, som har varit föremål för försäljningsrykten på sistone, kan vara nästa i raden. Det verkar som om Embracer har bråttom att stänga affären innan räkenskapsåret avslutas den sista mars.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Effekten på aktiemarknaden

En försäljning av Gearbox kan ha en positiv effekt på Embracers aktier. Dagens Industri bedömer att detta kan få de så kallade "blankarna", investerare som spekulerar i en nedgång i aktiepriset, att dra sig tillbaka.

"Förr eller senare måste blankare köpa tillbaka aktier och täcka sina korta positioner. En miljardaffär med Gearbox skulle kunna bli ännu ett steg mot att rädda Embracer, röka ut nedgångsspekulanterna och lyfta aktien", skriver tidningen.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att ge uppdateringar om eventuella framsteg i försäljningen av Gearbox.

Börskollen om Embracer

Embracer är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EMBRAC B på Large Cap. Embracer verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 94842 st ägare hos Avanza samt 15099 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom de operativa koncernerna Deep Silver/Koch Media, THQ Nordic och Coffee Stain. Produktutveckling sker genom ett flertal spelutvecklingsstudios samt genom kontrakterade utvecklare på den globala marknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Embracer, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt