Rysk baksmälla för Carlsberg – gör jätteförlust
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rysk baksmälla för Carlsberg – gör jätteförlust

Rysk

Beslutet att lämna den ryska marknaden betyder att danska öljätten Carlsberg gör en förlust efter skatt på 40,8 miljarder kronor för 2023.

Beslutet att lämna den ryska marknaden betyder att danska öljätten Carlsberg gör en förlust efter skatt på 40,8 miljarder kronor för 2023.

Carlsberg meddelade förra sommaren att den ryska staten tagit över kontrollen över det ryska dotterföretaget Baltika och att man inte hade några förväntningar på att återuppta verksamheten igen vilket nu tvingar bolaget till en jättenedskrivning.

Exkluderad den ryska marknaden växte omsättningen något till 73,6 miljarder kronor som effekt av att Carlsberg sålde 101 miljoner hektoliter öl (en hektoliter är lika med 100 liter ) under helåret.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Carlsberg

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Carlsberg

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.