Så handlar du momentum – 10 trendstarka aktier just nu
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Så handlar du momentum – 10 trendstarka aktier just nu

Så

För att lyckas med kortsiktig aktiehandel, är det viktigt att hålla ett öga på bolagens kurs- och vinstutveckling. Marcus Hernhag, skribent på Privata Affärer, delar sina insikter om hur man använder den populära momentumstrategin Canslim för att hitta aktierna med bäst potential för uppgång.

  • Marcus Hernhag diskuterar den etablerade strategin Canslim, som kombinerar teknisk och fundamental analys, för att hitta aktierna med bäst momentum.
  • Under tävlingsperioden för Drömportföljen mellan 23 oktober och 15 december lyckades Hernhag få en avkastning på 20 procent med hjälp av strategin.
  • Hernhag listar aktierna som topparankar för strategin just nu – samt de han tror mest på.

En av de mest använda strategierna för att hitta aktier med bäst momentum är Canslim. Denna strategi utvecklades på 1950-talet av IBD´s grundare, William O'Neil och bygger på en kombination av teknisk och fundamental analys. Den kan användas för både swing trading och trendföljande aktiestrategier.

Detta skriver Marcus Hernhag om i Privata Affärer.

Jag sneglade på denna momentumstrategi när jag valde aktierna i den nu avslutade tävlingen Drömportföljen. Mitt subjektiva urval av aktier som rankade någorlunda högt fungerade bättre än vad jag hade befarat", säger Marcus.

Läs också: Svag norsk krona ger slagläge – 3 norska aktier med potential

Hernhags Canslim-favoriter

Hernhag påpekar att valet av aktier är en viktig faktor för framgång. Medan det kan vara frestande att investera i alla aktier i toppen av en screener (i detta fall Börsdatas för Canslim-strategin), kan det vara klokare att handplocka, särskilt om du inte hinner bevaka aktierna och rankingen aktivt.

"De aktier jag skulle helst köpa och behålla på sikt är Camurus, Bonesupport, Raysearch, VBG Group och Systemair. Risken är klart högst i de tre första, även om bolagens produkter och lanseringar innebär stor potential om allt går vägen."

Canslim-toppen just nu

Bolag Kursutveckling, 1 år (%)
Traton 51,7
Camurus 93,2
ITAB Shop Concept 15,7
Bonesupport 127,4
RaySearch Laboratories 47,7
Hanza 74,2
VBG Group 73,8
Attendo 49,6
Coinshares 85,1
Systemair 14,0

Tips: Om du vill fördjupa dig i fler typer av strategier rekommenderar vi vår guide Köpvärda aktier där åtta olika strategier presenteras. Om du vill fokusera extra på just momentum tipsar vi om vår stor Swingtrading-guide där vi fördjupar oss i den kända tradern Mark Minervinis momentumstrategi (O´Neil, upphovsmannen av Canslim, var en av Minervinis stora förebilder och inspiratörer).

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Attendo

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt