Så hittar du nästa AI-raket – Förvaltaren pekar ut doldis med stark position
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Så hittar du nästa AI-raket – Förvaltaren pekar ut doldis med stark position

Så

Teknikjättar som Nvidia fortsätter att växa, drivna av den ökade investeringsviljan kring AI. Detta gynnar flera andra företag, inklusive mjukvaruföretaget Synopsys, vilket kan erbjuda investerare exponering mot "The Magnificent Seven" samtidigt som riskerna sprids, enligt fondförvaltaren Christoffer Johansson på Ruth Asset Management.

  • Nvidia och andra teknikjättar fortsätter att öka i värde, drivna av AI-trenden.
  • Synopsys, ett mjukvaruföretag som arbetar med chipdesign, anses vara ett sätt att sprida risker i denna teknikboom.
  • Synopsys har nyligen förvärvat mjukvarubolaget Ansys för 35 miljarder dollar, vilket förväntas göra bolaget betydligt större.

Som Börskollen tidigare har rapporterat om fortsätter teknikjättarnas snabba expansion, med Nvidia i spetsen. Bolaget har efter sin dunderrapport nu seglat om både Amazon och Alphabet i termer av börsvärde och tar nu upp kampen mot Apple och Microsoft.

Läs även: Experter: Sverige måste satsa – AI-tåget går nu

Synopsys: En vinnare på AI och chip

I en Di-intervju lyfter dock fondförvaltaren Christoffer Johansson fram ett annat akgtiecase, Synopsys, som han anser är ett utmärkt exempel på ett företag som drar nytta av AI-trenden. Synopsys tillhandahåller mjukvara för chipdesign, vilket innebär att företaget kan dra nytta av både AI- och chiptrenderna. Bolaget har dessutom en AI-assistent som kan hjälpa till i designprocessen.

”När du tillverkar ett chip så måste du först rita upp det. Det kan man göra i Synopsys system, det är en mjukvara för att designa chip," förklarar han.

Synopsys har nyligen förvärvat mjukvarubolaget Ansys för 35 miljarder dollar, vilket kommer att göra bolaget betydligt större. Sedan det noterades på New York-börsen 1992 har aktien ökat med 29.000 procent, inklusive en ökning på 63 procent under det senaste året.

Läs också: Varningen: Är AI nästa stora finansiella bubbla?

"Doldisaktien" mer stabil än Nvidia

Trots att Synopsys aktiekurs inte har ökat lika mycket som Nvidias, anser Johansson att Synopsys är mer stabilt eftersom det är längre bort från slutkonsumenten. Bolaget har företag som kunder, inklusive just Nvidia och Amazon.

Aktien handlas för närvarande till ett högt p/e-tal, men Johansson förväntar sig att detta, liksom för Nvidia, kommer att sjunka rejält framåt.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt