Så mycket förlorar Boliden på finska strejken – aktien närmar sig årslägsta
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Så mycket förlorar Boliden på finska strejken – aktien närmar sig årslägsta

Så

Gruvföretaget Boliden upplever en ekonomisk förlust på cirka 100 miljoner kronor till följd av de pågående strejkerna i Finland. Företaget, som äger tre anläggningar i landet, har tvingats dra ner på produktionen.

  • Boliden rapporterar en förlust på omkring 100 miljoner kronor orsakad av strejker i Finland.
  • Bolaget har tre anläggningar i Finland, där produktionen har minskat på grund av strejker.

Boliden, som äger en gruva och två smältverk i Finland, har drabbats hårt av arbetskonflikterna och har inte mycket att göra för att påverka situationen. De har ingen roll i konflikten och kan därför inte ingripa för att lösa den.

Ingen part i konflikten

"Vi är ingen part och tar ingen ställning kring konflikten. Vi vet inte vad som kommer att hända framöver, men vi hoppas förstås på en snar lösning och normalisering", uttrycker Klas Nilsson, kommunikationsdirektör för Boliden i en intervju med Dagens industri.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Framtiden osäker

Medan Boliden hoppas på en snabb lösning, är framtiden fortfarande oviss. Bolaget kan bara vänta och hoppas på att strejkerna löses och att produktionen kan återgå till det normala så snart som möjligt.

Om Boliden

Boliden är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Material och aktien har 53397st ägare hos Avanza samt 14729st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Boliden är verksamma inom metallindustrin. Bolaget arbetar idag med prospektering, exploatering samt vidare distribution av ädelmetaller. Råvarorna består huvudsakligen av bly, zink, koppar och nickel. Övriga produkter som tillverkas inkluderar kopparsulfat, selen samt järnsand. Kunderna återfinns inom ett flertal sektorer, med störst inriktning mot bygg- och fordonsindustrin. Verksamheten drivs via flertalet dotterbolag runtom den europeiska marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Boliden

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Boliden

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.