Så ser analytikerna på hemfixarkedjan – efter rapport och kursfall
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Så ser analytikerna på hemfixarkedjan – efter rapport och kursfall

Så

Den svenska detaljhandelskedjan Clas Ohlson rapporterade ett justerat rörelseresultat som var lägre än väntat, vilket ledde till en kraftigt nedgång för aktien. Trots detta, visade företaget starka försäljningssiffror för februari, vilket analytiker förväntar kommer dämpa aktiens nedgång.

  • Företagets justerade rörelseresultat om 425 miljoner kronor var 9 procent lägre än väntat.
  • Försäljningssiffrorna för februari visade en organisk tillväxt på 19 procent i jämförbara enheter.
  • Aktien faller tvåsiffrigt på börsen.

Clas Ohlson, den välkända hemfixarkedjan, släppte sin delårsrapport tidigt på morgonen. Rapporten visade tyvärr ett resultat som var sämre än förväntat, vilket resulterade i en betydande nedgång i aktiens värde. Flertalet analytiker har uttryckt sina tankar kring rapporten.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Analytikernas syn på situationen

Ålandsbanken, en av de institutioner som kommenterade rapporten, påpekade att det justerade rörelseresultatet på 425 miljoner kronor var 9 procent lägre än förväntat. Banken förutspår att denna besvikelse kommer att leda till en nedgradering av estimaten för 2023/2024 och en negativ reaktion på aktiemarknaden. Trots detta, förväntar de sig att den starka försäljningen i februari kommer att mildra aktiens nedgång.

Kepler Cheuvreux, en annan analytikerfirma, anslöt sig till Ålandsbankens bedömning. De upprepade sitt "behåll"-råd med en riktkurs på 145 kronor. Kepler påpekar att det överraskande starka försäljningsmomentumet förväntas kompensera för det svagare resultatet, och att det kan leda till en positiv reaktion på aktiemarknaden, trots att aktien redan har haft en stark utveckling den senaste månaden.

Vi på Börskollen kommer fortsätta hålla ett öga på Clas Ohlson och dess utveckling på marknaden.

Börskollen om Clas Ohlson

Clas Ohlson är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CLAS B på Mid Cap. Clas Ohlson verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 19718 st ägare hos Avanza samt 3534 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Clas Ohlson är en återförsäljare av tekniska produkter. Idag erbjuder bolaget ett brett utbud av tekniska produkter, heminredning samt bygg och multimedialösningar. Verksamheten drivs via flertalet fysiska butiker, samt via E-handeln, där kunderna huvudsakligen består av privatpersoner, men även utav företagskunder. Störst närvaro återfinns inom den nordiska marknaden, med huvudkontoret beläget i Insjön.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Clas Ohlson, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Clas Ohlson

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt