Så stor är uppsidan i Plejd – enligt en färsk analys
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Så stor är uppsidan i Plejd – enligt en färsk analys

Så

Plejd, företaget inom hemautomation, har rapporterat en organisk tillväxt på 30 procent för första kvartalet. Trots att investeringstakten belastar kassaflödet, väntas företaget lansera nya produktkategorier under året. Affärsvärlden förutser en potential på 29 procent i aktien på ett par års sikt.

  • Plejd rapporterar en organisk omsättningstillväxt på 30 procent i första kvartalet.
  • Investeringstakten är fortsatt hög vilket belastar kassaflödet.
  • Affärsvärlden ser en potential på 29 procent i Plejds aktie på ett par års sikt.

Enligt en analys från Affärsvärlden har Plejd gjort betydande framsteg trots de ekonomiska utmaningar som höga investeringar kan innebära. Resultatet visar att företaget har lyckats hantera investeringsbelastningen effektivt och uppnått en imponerande tillväxt.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Planerade produktlanseringar och aktiepotential

Företaget planerar att lansera nya produktkategorier under det kommande året, vilket ytterligare stärker dess position på marknaden. Samtidigt fortsätter Plejd att stärka sitt kassaflöde, vilket är en central värdedrivare för aktien.

I sitt huvudscenario förutser Affärsvärlden en potential på 29 procent i Plejds aktie på ett par års sikt. "Uppsidan i huvudscenariot är okej. Kortsiktigt har aktien utvecklats starkt. Vi landar i en neutral hållning", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Hos Börskollen håller vi ett öga på Plejds fortsatta framgång och ser fram emot att se hur de nya produktlanseringarna kommer att påverka företagets tillväxt och aktieprestanda framöver.

Börskollen om Plejd

Plejd är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern PLEJD på Spotlight. Plejd verkar inom sektorn Industri och aktien har 22420 st ägare hos Avanza samt 2960 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Plejd utvecklar tekniska produkter och tjänster inom belysning och hemautomation. Exempel inom produktportföljen innefattar dimmers, kontroller, samt trådlösa ljussystem. Utöver erbjuder Plejd möjligheten att justera och kontrollera ljussystem via egenutvecklade mobilapplikationer. Systemen kan användas inom en rad olika miljöer och bland flera användare. Bolaget har huvudkontor i Mölndal.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Plejd, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Plejd

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Plejd

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt