Plejd (PLEJD) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Plejd aktie

PLEJD  

Plejd utvecklar tekniska produkter och tjänster inom belysning och hemautomation. Exempel inom produktportföljen innefattar dimmers, kontroller, samt trådlösa ljussystem. Utöver erbjuder Plejd möjligheten att justera och kontrollera ljussystem via egenutvecklade mobilapplikationer. Systemen kan användas inom en rad olika miljöer och bland flera användare. Bolaget har huvudkontor i Mölndal.

Plejd tillhör sektorn Industri och branschen Elektroniska komponenter. Bolaget har ett börsvärde på 3 670 MSEK, en omsättning på 166 MSEK och med ett resultat på 27 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Plejd

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Plejd (PLEJD) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Plejd aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Spotlight, och med tickern PLEJD. Aktien har ett P/E-tal på 134.6 och P/S-tal på 13.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Plejd utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Plejd Avanza – se aktiekurs idag

Se Plejd senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Plejd – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Plejd.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Plejd.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Plejd

Plejd

TickerPLEJD
ListaSpotlight
LandSverige
SektorIndustri
BranschElektroniska komponenter
Börsvärde3 670 MSEK
Omsättning166 MSEK
Vinst27 MSEK
P/E134.6
P/S13.6

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Plejd

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Plejd? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter