Sälj aktien: Dags att ta hem vinsten i norska gymkedjan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sälj aktien: Dags att ta hem vinsten i norska gymkedjan

Sälj

Gymkedjan Sats aktie har etablerat en stabil uppåtgående trend på Oslobörsen. Företagets framsteg beror på en rad strategiska åtgärder som minskat skuldsättningen och ökat vinsten, vilket framkommer i en analys från Placera.

  • Sats P/E-tal ligger nu på 17, baserat på den faktiska vinsten för helåret 2023 och 15 baserat på vinstprognoserna för detta år.
  • Företagets skuldsättning har minskat och målet att ligga inom intervallet 1,5-2,0 för nettoskuld/EBITDA är nu inom räckhåll.

Enligt Placera har Sats haft förmågan att bromsa nyetableringar, vilket har bidragit till att stärka bolagets finansiella hälsa. Dessutom har Sats lyckats höja sina priser utan att förlora kunder, vilket har lett till en betydande vinstökning.

Sats framtid på börsen

I analysen framhåller Placera att Sats starka resultat inte nödvändigtvis innebär en ljus framtid på börsen.

"Ibland är det när ett bolag börjar visa svaghet som man bör sälja aktien. I Sats fall är bokslutet däremot ett styrkebesked. Men tror man som vi att rapporten också är början på slutet av den stora återhämtningen samt att en ny expansionsfas inte kommer att bli något vidare kursbränsle så är det dags att tacka och gå vidare. Sälj", skriver Placera.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Avvägningen mellan expansion och lönsamhet

Placera menar att Sats framgång hittills har kommit från bolagets förmåga att balansera expansion med lönsamhet. Men om företaget väljer att återgå till en expansionsfas kan det leda till mindre imponerande siffror på börsen. Tiden får utvisa vilken strategi Sats kommer att följa framöver.

Om SATS

SATS är ett bolag från Norge och listat på Oslo Bors. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 1044st ägare hos Avanza samt 3221st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

SATS är verksamma inom fitnessbranschen. Bolaget förvaltar idag över ett flertal gym- och träningsanläggningar. Utöver traditionella träningspass erbjuds även klasser i styrka och konditionsträning, möjlighet till personliga tränare, samt yoga och gemensamma löpningspass. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden, där medlemmarna består av privatpersoner i olika åldrar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SATS

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SATS

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt