Samla bonuspoäng med företagskort
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Samla bonuspoäng med företagskort

Driver du ett eget företag? Då kan du använda ett företagskort för att göra utlägg och betalningar och samtidigt tjäna bonus på dina inköp. Här berättar vi mer om hur du gör för att få ut det mesta av ditt företagskort.

Företagskort förenklar administrationen

Om du eller någon anställd behöver köpa in saker till företaget som inte går att ta på faktura är ett företagskort bra att ha. Det gör att den anställda slipper ligga ute med privata pengar, och administrationen blir mycket enklare än om inköpen ska redovisas som utlägg. Många företagskort har appar som enkelt går att integrera med företagets bokföringssystem samt en funktion för att fota av och lagra kvitton. Och är det många anställda som behöver göra utlägg går det att ha flera kort kopplade till samma konto. På så sätt kan du ha en bra kontroll på företagets utgifter.

Många företagskort ger bonus

Förutom att förenkla administrationen kan ett kort ibland dessutom spara pengar åt företaget genom att erbjuda bonus eller cashback. Detta innebär att du får tillbaka en viss procentsats (vanligtvis en halv eller en procent) av allt du handlar. Pengarna kan sedan antingen växlas in mot värdecheckar eller saker i en bonusshop, eller sätts in på ditt kortkonto  i form av cashback.  Det är lite oklart vad som gäller skattemässigt vad gäller cashback men de flesta kortutgivare tolkar det som en rabatt som inte behöver rapporteras in till Skatteverket. Detta innebär alltså att cashbacken blir en skattefri inkomst.

Maximera din bonus på företagskortet

Ju mer du spenderar med kortet, desto högre blir bonusen. Att generellt handla mer är dock ett dumt råd. I stället kan du använda dessa tips för att maxa din bonus:

  • Ha flera kort: Till de flesta företagskort går det att få flera kort som är kopplade till samma konto. Genom att se till att alla anställda som behöver göra utlägg har kort kan du se till att så många inköp som möjligt blir bonusgrundande.
  • Betala abonnemang och prenumerationer med kort: Många fasta avgifter som molntjänster, datorprogram och andra typer av prenumerationer kan betalas med kort. Detta är en bra möjlighet att tjäna extra bonus.
  • Betala reskostnader med kort: Har du anställda som behöver resa i tjänsten? Se till att de har kort för att betala bensin, flygbiljetter och hotell.

Tips på bra företagskort med bonus

Många företag använder de stora bankernas företagspaket. Även om dessa har det mesta du behöver som företagare är de många gånger onödigt dyra och saknar förmåner som bonus på kortet och sparränta på bankkontot. Du bör därför leta bland de mindre nischbankerna för att hitta ett mer förmånligt kort. De här tycker vi är de bästa företagskorten med bonus just nu:

Qred företagskort
För det mindre företaget är Qreds företagskort utan årsavgift ett mycket bra val. Kortet är ett kreditkort där månadens inköp samlas på en faktura och så länge du betalar inom löptidens slut utgår ingen ränta. Kortets bonus är på 1% och betalas ut som cashback som dras av från din nästa faktura. En ytterligare fördel för dig som har verksamhet som sträcker sig utanför Sveriges gränser är att kortet saknar valutapåslag.

Mynt företagskort
Mynt är ett annat alternativ för dig som letar efter ett företagskort utan årsavgift. Mynts företagskort kan fås som både debet och kreditkort och i gratisabonnemang ingår upp till 10 kort som olika anställda kan använda. Appen är mer avancerad och har fler praktiska funktioner jämfört med Qreds kort. Nackdelen är att du måste uppgradera till abonnemanget Enterprise, som är anpassat för storföretag med fler än 100 anställda, för att få tillgång till cashback.

Bokio företagskort
Det populära bokföringsprogrammet Bokio erbjuder också ett företagskort i samarbete med Svea bank. Kortet är ett debetkort och förutom att det är väldigt smidigt att använda tillsammans med Bokios redovisningsprogram ger det dig 1% i cashback på allt du handlar. Kortet ingår gratis för den som har Bokio Premium Plus. Detta kostar 599 kronor i månaden men då får du både bokföringsprogram, bankkonto med sparränta, företagskort och möjlighet att ansluta till swish.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt