S&P sänker utsikterna för Electrolux
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

S&P sänker utsikterna för Electrolux

S&P

Kreditvärderingsinstitutet S&P har justerat sin prognos för vitvarubolaget Electrolux. Betyget för bolagets kreditutsikter har sänkts från stabila till negativa. S&P behåller dock det lång- och kortvariga kreditbetyget på BBB respektive A-2.

  • S&P sänker Electrolux kreditutsikter till negativa, men behåller kreditbetyget på BBB/A-2.
  • Enligt S&P har Electrolux haft en svagare operativ utveckling än förväntat under 2023.
  • S&P tror att Electrolux kan återställa lönsamheten genom att sälja av tillgångar och genomföra kostnadsbesparande åtgärder.

En besvärlig konsumentefterfrågemiljö och prispress

Enligt S&P har Electrolux kämpat med en tuff konsumentefterfrågemiljö, prispress i Nordamerika och höga kostnader för att konsolidera sin amerikanska tillverkning. Dessa utmaningar har resulterat i en svagare operativ utveckling än förväntat under 2023.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Optimism om återställning av lönsamheten

Trots negativa utsikter, tror S&P att Electrolux har potential att återställa sin lönsamhet. Kreditvärderaren förutser att bolagets kostnadsbesparingsprogram, förenklingar av organisationen och försäljning av tillgångar kan bidra till detta. Dock, de negativa utsikterna tyder på att denna process kan ta längre tid än väntat, vilket kan resultera i fortsatt ineffektivitet och lägre lönsamhet under en längre period.

Vi på Börskollen fortsätter att hålla ett öga på Electrolux och dess utveckling på börsen. I skrivande stund handlas Electrolux B-aktie upp nästan 3 procent till en kurs av 97,76 kronor.

Börskollen om Electrolux

Electrolux är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ELUX B på Large Cap. Electrolux verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 25753 st ägare hos Avanza samt 6208 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Electrolux är ett tillverkningsbolag. Bolaget är specialiserade inom utveckling och tillverkning av hushållsmaskiner. Verksamheten återfinns på global nivå där bolagets produkter säljs via flertalet återförsäljare. I produktsortimentet ingår kylskåp, diskmaskiner, tvättmaskiner, dammsugare och spisar. Bolaget grundades ursprungligen 1919 genom en sammanslagning av Elektromekaniska AB och AB Lux. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Electrolux, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Electrolux

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Electrolux

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt