Electrolux B (ELUX B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Electrolux B aktie

🔔 Skapa bevakning

ELUX B  

Electrolux är ett tillverkningsbolag. Bolaget är specialiserade inom utveckling och tillverkning av hushållsmaskiner. Verksamheten återfinns på global nivå där bolagets produkter säljs via flertalet återförsäljare. I produktsortimentet ingår kylskåp, diskmaskiner, tvättmaskiner, dammsugare och spisar. Bolaget grundades ursprungligen 1919 genom en sammanslagning av Elektromekaniska AB och AB Lux. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Electrolux B tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Hemelektronik. Bolaget har ett börsvärde på 63 205 MSEK, en omsättning på 122 795 MSEK och med ett resultat på 5 940 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Electrolux B

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Electrolux B (ELUX B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Electrolux B aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern ELUX B. Aktien har ett P/E-tal på 9.9 och P/S-tal på 0.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Electrolux B utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Electrolux B senaste utdelning är 8 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Electrolux B Avanza – se aktiekurs idag

Se Electrolux B senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Electrolux B – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Electrolux B.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Electrolux B.

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Insynshandel
Videos
Bloggar
Pressmeddelanden
Blankning
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Electrolux B

Electrolux B

TickerELUX B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorSällanköpsvaror
BranschHemelektronik
Börsvärde63 205 MSEK
Omsättning122 795 MSEK
Vinst5 940 MSEK
P/E9.9
P/S0.5
Utdelning8 SEK
Direktavkastning3.9%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Electrolux B

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Electrolux B? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter